Hlavní obsah

Ogier už vede Německou rallye, kterou poznamenala nehoda

Trevír
Aktualizováno

Úřadující mistr světa Sébastien Ogier se dostal během druhé etapy do čela Německé rallye, kterou dnes poznamenala nehoda jeho krajanů. Francouzská posádka Stéphane Lefebvre, Gabin Moreau skončila s citroënem mimo trať v desáté rychlostní zkoušce. Oba mají zlomeniny, Moreau musí s kotníkem na operaci. Diváci zranění nebyli.

Foto: Roni Rekomaa, ČTK/AP

Sebastien Ogier

Článek

Pilota i spolujezdce převezl vrtulník do nemocnice, vyšetření ukázala vedle fraktur i vnitřní zranění. Oba byli po celou dobu při vědomí a nejsou v ohrožení života.

V době přerušení devátého podniku mistrovství světa se posunul do čela Ogier, který se do té doby přetahoval o první místo s dalším továrním jezdcem Volkswagenu Andreaseem Mikkelsenem z Norska. Většina posádek dostala přidělený náhradní čas.

Po nehodě Francouzů následovaly ještě čtyři erzety a Ogier zvyšoval náskok. Po druhé etapě vede o více než půl minuty. O třetí příčku bojují piloti Hyundaie Španěl Dani Sordo a Belgičan Thierry Neuville. Jan Kopecký s fabií R5 se po pátečním brzkém defektu posunul už na deváté místo, v hodnocení kategorie WRC2 je druhý.

V neděli jsou na programu ještě čtyři rychlostní zkoušky. "Doufám, že jsme teď v příznivé situaci před zítřkem, i když nás čeká ještě 60 kilometrů a další zrádné erzety ve vinicích," řekl Ogier.

Německá rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě (14 rychlostních zkoušek):
1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) 2:25:10,5
2. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Volkswagen Polo R) -33,4
3. Sordo, Martí (Šp./Hyundai i20) -37,0
4. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -37,4
5. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20) -3:33,9
6. Östberg, Flöene (Nor./Ford Foesta RS) -4:06,4
...
9. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5) -8:26,1

Reklama

Související témata: