Hlavní obsah

Basketbalisté Dallasu ubránili Phoenix a v sérii vedou

PHOENIX

Basketbalisté Dallasu vyhráli nedělní utkání finále Západní konference NBA ve Phoenixu 95:88 a ujali se vedení 2:1 na zápasy. Mavericks dokázali v závěru vymazat jedenáctibodový deficit z prvního poločasu a těsnou obranou dovolili nejproduktivnějšímu týmu dosavadního play off nastřílet nejméně bodů v letošních vyřazovacích bojích.

Článek

Trenér Dallasu Avery Johnson po zápase uznal, že se jeho svěřenci nemohli pustit s domácími do rychlostních soubojů. "Měli jsme vyrovnanější ofenzivu a neměli jsme žádné špatné střely. Když vystřelíte špatně, raní vás na druhé straně palubovky," popsal kouč úspěšnou taktiku.

Lídrem vítězů byl Němec Dirk Nowitzki, jenž zaznamenal 28 bodů a 17 doskoků. Proměnil sice jen deset z třiadvaceti pokusů z pole, ale jeho týmu to na úspěch stačilo. "Měli jsme úspěšnost střelby jen 41 procent, ale když se pokaždé dostanete ke střele a neztrácíte míče, zabráníte soupeři v protiútocích," vysvětlil Nowitzki.

Phoenix byl v základní části druhým nejlepším týmem NBA v rychlých protiútocích, ale v neděli z této činnosti zaznamenal jen čtyři body v úvodním poločase, v druhém už žádný.

"Nevím, jestli hraje roli únava, ale neběháme tak, jak bychom potřebovali. Bylo poněkud frustrující sledovat, jak se nám dnes moc nedaří, zvlášť v druhém poločase, kdy jsme byli příliš často chyceni v soubojích jeden na jednoho," uvedl rozehrávač Suns Steve Nash, jenž nastřílel 21 bodů a přidal sedm asistencí.

Play-off NBA - finále Západní konference
Phoenix - Dallas 88:95 (stav série 1:2)

Reklama

Související témata: