Hlavní obsah

Hradec Králové - Plzeň 6:0Hradec v souboji lídrů extraligy drtivě rozstřílel Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Smoleňák 1 : 0
19. Bednář 2 : 0
30. Berger 3 : 0
44. Červený 4 : 0
53. Červený 5 : 0
59. Cibulskis 6 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové deklasovali ve 30. kole extraligy vedoucí Plzeň 6:0 a rázně tak utnuli třináctizápasovou bodovou sérii Škody. Mountfield, v jehož dresu se dvěma góly a nahrávkou blýskl útočník Rudolf Červený, vyhrál počtvrté za sebou a díky dnešnímu úspěchu ztrácí na lídra z druhé příčky jen tři body. Gólman domácích Patrik Rybár vychytal již šesté čisté konto sezóny.

Foto: David Taneček, ČTK

Kapitán Hradce Jaroslav Bednář střílí gól druhý gól svého týmu v utkání proti Plzni.

Článek

První tři minuty sice byly ve znamení plzeňské ofenzivy, ale poté se rozjel Hradec. Nejprve Džerinš trefil tyč, o chvíli později už se změnilo skóre. V osmé minutě obránce Pláněk nahodil puk před bránu a tam ho lehce tečoval Smoleňák, čímž zmátl gólmana Svobodu. Pro nejnovější posilu Mountfiledu to byl ve druhém zápase druhý gól - už v pátek Smoleňák rozhodl v poslední minutě souboj v Litvínově.

Vedoucí branka odstartovala velký nápor domácích a během dalších čtyř minut měli Východočeši tři velké šance. Ani jednou se jim však nepodařilo překonat Svobodu. Nejprve na něj jel sám Dragoun, poté Látal a třetí příležitost měl Džerinš. Brankář pokaždé zasáhl. To se mu však nezdařilo v 19. minutě, v době, kdy měli Hradečtí signalizovanou výhodu. Bednář sebral odražený puk, objel bránu a zasunul puk za čáru, což potvrdilo i video.

Druhá třetina byla velmi rušná, hrál se otevřený hokej. Snížit mohl plzeňský lídr prvního útoku Mertl, ale jeho blafák vystihl královéhradecký gólman. Mertl se tak neprosadil proti týmu, kde v minulosti působil. Nepovedlo se to ani Indrákovi, jenž zakončoval únik tří proti jednomu. Rybár byl opět na místě.

V domácím dresu měl velkou šanci bek Vydarený, jemuž poslal puk zkušený reprezentant Koukal. Také Svoboda však zasáhl perfektně, puk vytlačil ramenem. Ve 30. minutě ale už nestačil. Do dalšího samostatného úniku se dostal bojovník Berger a zakončil skvělou střelou do horního rohu.

Plzeňští na začátku závěrečné části přežili přesilovku Východočechů a malovali si, jak ještě zkusí zápas zdramatizovat. Jenže nepovedlo se jim to. Jejich snahu navíc uťal další domácí gól. Ve 44. minutě tečí Pláňkovy střely pokořil Svobodu Červený. Poté Mountfield už zápas kontroloval. Navíc byl velmi úderný. Pátou trefu dal po spolupráci s Koukalem opět Červený, jenž zakončoval do horní části brány.

Poslední branku dal minutu před koncem v přesilovce nejproduktivnější obránce Mountfieldu Cibulskis, jenž zakončil bleskovou kombinaci s Džerinšem a Kukumbergem. Hradec Králové navíc udržel nulu a brankář Rybár si připsal šesté čisté konto v sezóně.

Mountfield Hradec Králové - HC Škoda Plzeň 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 8. Smoleňák (Pláněk, Jaroslav Bednář), 19. Jaroslav Bednář (Cibulskis, Červený), 30. Berger (Köhler, Cibulskis), 44. Červený (Pláněk, M. Látal), 53. Červený (Koukal), 59. Cibulskis (Džerinš, Kukumberg). Rozhodčí: Fatejev (Rus.), Kubičík - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 4849.
Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Cibulskis, Gregorc, Zámorský, Graňák, F. Pavlík - Köhler, Dragoun, Berger - Jaroslav Bednář, Džerinš, Smoleňák - M. Látal, Koukal, Červený - R. Pavlík, Kukumberg, Cingel. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Plzeň: M. Svoboda - Jones, D. Sklenička, Kaňák, Moravčík, Čerešňák, Kvasnička - D. Kindl, Mertl, Schleiss - Indrák, Kracík, Stach - M. Chalupa, Kratěna, P. Straka - Hollweg, Preisinger, Kantner. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice