Hlavní obsah

Vyoralová s Thomasovou cítily křivdu i vyčerpání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rvaly se do poslední sekundy, na euroligový bronz ale nedosáhly. Basketbalistkám USK Praha se v domácí hale Královka nepodařilo v závěrečný den Final Four vybojovat třetí místo proti italskému Schiu. Rozhodla hodně sporná situace z poslední vteřiny, kdy se nepískal zjevný faul soupeřek a náhodnou trojkou završila skóre Egle Sventoraiteová.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Teja Oblaková z USK a Costanza Veronová ze Schia.

Článek

Tereza Vyoralová, která jako jediná ze současného kádru pamatuje historický euroligový triumf USK z roku 2015, neskrývala zklamání a pocit křivdy z koncovky zápasu. „Bylo to velmi napínavé a taky hodně o štěstí. Hlavně si myslím, že tam rozhodčí nepískly faul v poslední vteřině, po kterém jsme měly jít házet šestky. Nechaly naopak odrazit míč k soupeřkám, výsledek je tím tak přímo ovlivněný," mínila česká reprezentantka.

Na jednatřicetileté domácí pivotce Allyse Thomasové, která zapsala double double (15 bodů a 12 doskoků) byla vidět nervozita, už během zápasu několikrát nesouhlasně diskutovala s rozhodčími. „Člověk se na soupeřky připravuje, jak nejlépe umí. Snažily jsme se je bránit a zpomalit, ale dařilo se jim lépe střílet," mínila.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Trenérka USK Natália Hejková.

„Až po zlepšení obrany se dění na hřišti dost pozměnilo, pak jsme si už šly pro úspěch. Jsem hrdá na to, že jsme všechny dřely až do konce, šly na úplnou hranu vyčerpání, ale ten závěr byl dost podivný," řekla Thomasová.

Pro basketbalistky USK nebylo lehké překousnout zklamání. „Myslím, že to byla obtížná sezona. Měly jsme spoustu zranění a musíme být rády, že jsme se vůbec dostaly až na Final Four. Bohužel ten závěr nedělního zápasu nebyl způsob, jakým jsme chtěly Euroligu zakončit, navíc na domácí půdě," uznala Thomasová.

Reklama