Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Olomouc 2:3Boleslav se dál trápí, Olomouc po výhře nakročila k záchraně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Pospíšil 0 : 1
35. Mareš 1 : 1
55. Štohanzl 2 : 1
58. Pospíšil 2 : 2
68. Hála 2 : 3
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi neukončili svoji výsledkovou krizi a po prohře s Olomoucí 2:3 ve 24. ligovém kole potřetí za sebou vyšli bodově naprázdno. Sigma duel otočila ve druhém poločase a po třetí jarní výhře na hřišti soupeře nakročila k záchraně. Na sestupové příčky má už osmibodový náskok. Hrdinou Hanáků se dnes stal záložník Martin Pospíšil, který se blýskl dvěma trefami, svými prvními v nejvyšší soutěži. Boleslav, která je bez výhry už pět zápasů, zůstává čtvrtá, ale předstihnout ji může Jablonec.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Václav Kalina z Mladé Boleslavi (vpravo) stíhá olomouckého Jana Navrátila.

Článek

Boleslav i v zápase s Olomoucí dlouho ukazovala, v jaké útočné krizi se v posledních zápasech nachází. Výmluvná byla před nejslabší návštěvou sezony situace ze 22. minuty, kdy Štohanzl ani Chramosta z bezprostřední blízkosti nedopravili míč za brankovou čáru. A když už se Štohanzl po další akci radoval, jeho euforii zhatil signalizovaný ofsajd.

Olomouc ukázala, jaké sebevědomí nabrala v jarní sezoně. V útočné fázi spoléhala na rychlé kombinace a po půlhodině slavila i vedení, když Pospíšil dotáhl Navrátilovu akci a bouřlivě slavil svůj první ligový gól.

Hanáci však rychle spadli na zem: už po dvou minutách se nehlídaný Mareš dočkal premiérové trefy v Boleslavi a zařídil vyrovnání. Obrat mohl dokonat Chramosta, který ale po samostatném úniku trefil jen tyč a neukončil své jarní střelecké tápání. Boleslav se ale vedení stejně dočkala. Jedenáct minut po poločase Štohanzl předběhl stopera Kučeru a střelou mezi nohy překonal i brankáře Zlámala.

Jak krátce se radovali z těsného náskoku hosté v první půli, to samé potkalo Boleslav. A v ještě horší variantě. Pospíšil hned za dvě minuty po další standardní situaci druhým gólem v utkání srovnal a chvíli poté měl šťastnou ruku při střídání kouč Uličný, protože náhradník Hála krátce po příchodu na hřiště dokonal druhý obrat v zápase.

Boleslav se mocně hnala za vyrovnáním. Štohanzl v sólovém úniku prohrál svůj druhý souboj se Zlámalem, Mareš pak nastřelil tyč. Zlámal skvěle zakročil i proti Fillovi. Olomouc důležitý triumf uhájila a po osmi zápasech a poprvé od roku 2007 se dočkala výhry nad Boleslaví.

24. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 2:3 (1:1)
Branky: 35. Mareš, 55. Štohanzl - 33. a 58. Pospíšil, 68. Hála. Rozhodčí: Jech - Štěrba, Pilný. ŽK: Štohanzl, Johana, Kalina, Šírl - Janotka, Zlámal, Pospíšil. Diváci: 1530.
Ml. Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski (85. Bořil), Šírl - Štohanzl, Janíček, Kúdela - Kulič (69. Fillo), Chramosta, Mareš. Trenér: Koubek.
Olomouc: Zlámal - Janotka, Kučera, Škrele, Vepřek (60. Hála) - Pospíšil (81. Dreksa), Rossi - Schulmeister, Navrátil, Podaný (90. Varadi) - Klesnil. Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: