Hlavní obsah

Smír ve šlágru kola. Plzeň dál vede ligu

Aktualizováno

Fotbalisté Plzně ve šlágru 27. ligového kola hráli se Slavií 1:1 a před rivalem udrželi o bod první místo. Na gól hostujícího Ondřeje Lingra odpověděl Tomáš Chorý. Remízy se urodily i v rámci dalšího nedělního programu. Karviná nedokázala udržet hubené vedení, nakonec s Bohemians remizovala 1:1. Stejným výsledkem skončil i souboj mezi Pardubicemi a Jabloncem. Hradec Králové proti Mladé Boleslavi hned dvakrát vedl, přesto duel skončil nerozhodně 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Kalvach (vlevo) z Plzně a Lukáš Provod ze Slavie

Článek
Fotogalerie

Zápas, který řídili polští rozhodčí v čele s hlavním Pawlem Raczkowským, ve 48. minutě gólově otevřel Ondřej Lingr. Čtvrt hodiny před koncem vyrovnal střídající Tomáš Chorý. Jeho spoluhráč Pavel Bucha byl v 85. minutě vyloučen.

Viktoria neporazila pražského soupeře v devátém soutěžním utkání po sobě, ale v nejvyšší soutěži protáhla svou sérii bez porážky na 14 zápasů. Slavia v Plzni nevyhrála po předchozích třech soutěžních triumfech 1:0.

Poslední Karviná v souboji se čtrnáctými Bohemians dlouhou dobu vedla, po čtyřiadvaceti minutách se prosadil Bosňan Eldar Šehić. Těsné vedení ovšem nevydrželo, zhruba dvacet minut před koncem zápasu srovnal na konečných 1:1 Roman Květ.

Rozjetý Hradec Králové nedokázal navázat na předchozí dvě výhry, tentokráte remizoval 2:2. V duelu proti Mladé Boleslavi se již po sedmi minutách prosadil Adam Vlkanova, o pár minutek později ovšem odpověděl David Douděra. Votroci se sice díky Filipu Kubalovi dostali zpět do vedení, přesto si závěrečné slovo vzal soupeř, který srovnal na konečných 2:2.

Další souboj ze spodní poloviny tabulky se konal mezi Pardubicemi a Jabloncem. Na první branku diváci čekali až do závěru prvního poločasu, přesně mezi tři tyče zamířil jablonecký Tomáš Malínský. Pardubice ovšem po změně stran srovnaly kroky, oba celky si tak po remíze 1:1 rozdělily po bodu.

Program 27. ligového kola:
Sobota
České Budějovice - Zlín 2:2
Liberec - Teplice 0:1
Slovácko - Olomouc 1:0
Sparta - Ostrava 2:1
Neděle
Hradec Králové - Mladá Boleslav 2:2
Branky: 7. Vlkanova, 61. Kubala - 20. Douděra, 82. Šimek
Karviná - Bohemians 1:1
Branky: 23. Šehić - 69. Květ
Pardubice - Jablonec 1:1
Branky: 48. Huf - 37. Malínský
Plzeň - Slavia 1:1
Branky: 75. Chorý - 48. Lingr

Reklama

Související témata: