Hlavní obsah

Plzeň byla k výhře blíž, přiznal po dohrávce brněnský kouč Beránek

PLZEŇ

Blízko byli fotbalisté plzeňské Viktorie k tomu, aby Brno v lize porazili pošesté v řadě. V pondělní dohrávce 13. kola jim k tomu chybělo pět minut, když ve Štruncových sadech vyrovnal na 1:1 brněnský obránce Martin Sus. Západočeši tak promarnili šanci přeskočit na čtvrté příčce pražskou Spartu. „Sportovně musím uznat, že Plzeň měla více šancí,“ řekl brněnský trenér Miroslav Beránek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Plzně se radují z branky.

Článek

Hodně si museli hráči Plzně po utkání vyčítat nevyužitých příležitostí, které je v duelu s Brnem stály dva body. Západočeši mohli z nejedné nadějné šance pojistit náskok 1:0, který jim v 51. minutě zajistil gólem Marek Bakoš. Nakonec ovšem druhý gól utkání vsítil po standardní situaci hlavou brněnský obránce Martin Sus.

„Před utkáním jsme měli celou řadu problémů se sestavou, hlavně pak v obranné čtveřici,“ přiznal po zápase brněnský trenér Miroslav Beránek. „V první půli jsme měli celou řadu nevynucených chyb a občas jsme hráli naivně. Začátek druhé půle jsme pak nechytli. Je to už třetí utkání po sobě, kdy jsme dostali identický gól,“ poznamenal hostující kouč k brance Bakoše, jenž na malém vápně zužitkoval přihrávku z pravé strany hřiště.

„Je pravda, že jsme v závěru možná vyrovnali šťastně. Hlavní ale je, že jsme gól vstřelili a bod si tak zajistili. Sportovně však musím uznat, že Plzeň měla více šancí. Můžeme děkovat brankáři Burešovi, že nás podržel,“ dodal Beránek.

Konec Daňkovy série

O poznání zklamanějším dojmem po zápase působil trenér Viktorie Pavel Vrba. „Vzhledem k vývoji utkání jsem z konečného výsledku zklamaný. Během utkání jsme mohli nejednou pojistit vedení,“ mrzelo kouče Západočechů. „Po herní stránce zápasy zvládáme, ale v koncovce jsme velice špatní. Nedokážeme najít střelce, který by do klíčových okamžiků zápasu vnesl více klidu,“ dodal.

Plzeň mohla v případě výhry přeskočit v tabulce čtvrtou Spartu. To domácí kouč Vrba vnímal spíše jako motivaci pro své hráče, než že by je to mělo svazovat. „Mělo nás to spíš povzbudit. Máme mít právě takovou motivaci, být v tabulce před tak špičkovými týmy,“ poznamenal Vrba jehož svěřenec v bráně Michal Daněk inkasoval v lize gól po dlouhých 491 minutách.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.