Hlavní obsah

Plzeň i s Limberským zvládla drama v Karviné a odsouvá Slavii! Klokani padli v derby

Praha
Aktualizováno

Čtyřmi nedělními zápasy skončilo 21. kolo fotbalové ePojisteni.cz ligy. Plzeň se po něm vrací na první místo tabulky. V Karviné sice dvakrát prohrávala, gólem minutu před koncem ale zvítězila 3:2. Hradec Králové remizoval 0:0 s Brnem a kouč Pilný nabídne vedení Votroků rezignaci. Jablonec rozdrtil předposlední Jihlavu 5:0. V pražském derby Bohemians - Dukla sice domácí hned po pár vteřinách ukončili sérii 716 minut bez vstřeleného gólu, prohráli však 1:2.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

A jsme zase první! Radost Plzně v Karviné.

Článek
Fotogalerie

Viktorii se po včerejší remíze Slavie v Liberci nabízela skvělá šance. Věděla, že pokud zvítězí v Karviné, posune se zpátky na první příčku tabulky a převezme režii bitvy o titul do svých rukou.

Cesta to byla divoká, ale Plzeň nakonec i s průšvihářem Limberským zpátky v sestavě vyhrála a je zpátky v čele. Dvakrát prohrávala, dvakrát vyrovnala. A minutu před koncem Hořava rozhodl o výhře 3:2, brankáře Laštůvku ovšem ovlivňoval Hejda. Zpočátku sporný moment, boční záběr televizních kamer ovšem ukázal, že Hejda v ofsajdovém postavení nebyl.

Předposlední Vysočina nezvládla další existenční zápas. Jihlava v dosavadních 5 ligových zápasech v Jablonci nevyhrála a vstřelila v nich jediný gól. Tentokrát dopadla ještě hůř, dostala pětigólový debakl. Hrdinou zápasu byl dvougólový střelec Zreĺák. Jablonec slaví v lize nejvyšší výhru od října 2014.

Také duel Hradec Králové se Zbrojovkou Brno byl zápasem o záchranu, hlavně pro domácí. Votroci uhráli aspoň bezbrankovou remízu, takže zvýšili náskok před Jihlavou na dva body. Na ligové vítězství čekají již 7 zápasů (z toho 5x prohráli). Proto trenér Pilný nabízí rezignaci. Naopak Brno posledních 6 kol neprohrálo, porazilo v nich ale pouze Liberec (5 remíz).

Ďolíček byl dějištěm pražského derby. Bohemians s Duklou prohráli v jediném z posledních 7 ligových utkání, jenže tentokrát bylo všechno jinak. Hned v první minutě přitom Markovič ukončil jejich strašidelnou sérii 716 minut bez vstřeleného gólu... Dukla ovšem derby otočila a zvítězila 2:1. Klokani tak v lize 9x za sebou nevyhráli, naposledy porazili na konci října Liberec.

Program 21. kola:
Pátek
Sparta - Zlín 0:0
Sobota
Teplice - Příbram 3:0
Liberec - Slavia 1:1
Slovácko - Mladá Boleslav 2:1
Neděle
Hradec Králové - Brno 0:0
Jablonec - Jihlava 5:0
Branky: 42. a 58. Zreĺák, 38. Beneš, 67. Mihálik, 71. Trávník
Karviná - Plzeň 2:3
Branky: 13. Wágner, 75. Budínský - 72. Bakoš, 82. Ivanschitz, 89. Hořava
Bohemians - Dukla 1:2
Branky: 1. Markovič - 53. Holenda, 80. Bezpalec

Reklama