Hlavní obsah

Příbram si ráda zvyká na život se Starkou

PŘÍBRAM

Pro některé obyvatele Příbrami je Jaroslav Starka mužem s kontroverzní pověstí se styky s podsvětím, v tamním fotbalovém klubu je však jednoznačně kladným hrdinou. Jeho úterní návrat z vazby a středeční příchod na stadión u Litavky jako by z prvoligového mužstva sňal pocit tíživé nejistoty. Hráči i trenér Jiří Kotrba věří, že Starkovým propuštěním na kauci skončilo těžké období.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaroslav Starka odchází z pankrácké vazební věznice

Článek

Příbramský boss, který čelí společně s dalšími šesti lidmi obvinění z únosu a následné vraždy otce podnikatele Radovana Krejčíře, se s hráči krátce sešel ještě před dopoledním tréninkem. Po obědě si pak v Praze poprvé po třech měsících na vlastní oči vychutnal fotbalový zápas. Marila hrála na Tipsport Cupu s Viktorií Žižkov.

Hráči už ráno při tréninkovém bagu sršeli vtípky a i Kotrba žertoval. Změnu nálady potvrdil ČTK nejzkušenější člen týmu Martin Hašek. "Asi je jasně vidět, že se to všechno uklidnilo a uvolnilo, když se nám šéf zase vrátil zpátky. Jsem rád za naše mužstvo, za něj i jeho celou rodinu, pro nikoho to nebylo vůbec lehké období, když byl (Starka) pryč," řekl Hašek.

Otepka možná přehodnotí nabídku Slávie

"Všichni jsme věřili, že bude brzy na svobodě. S ním nám všem ubude spousta starostí, je to všechno navíc takové veselejší," tvrdil trenér Kotrba. "Třeba já se budu moci soustředit jenom na trénování. Teď jsem si připadal jako poloviční manažer, což není moje parketa. Teď už všechny jednání povede Jarda, on má velké jméno, umí se v tom skvěle pohybovat," řekl trenér.

Vysvětlil, že se Starkovým návratem se mohou měnit i přestupové plány. "Ruda Otepka třeba chce jít do Slávie, ale možná teď všechno přehodnotí," naznačil Kotrba, že odchod klíčového hráče ještě nemusí být hotovou věcí.

Podobně mluvil i Hašek. "S ním se brzy všechno stabilizuje, dotáhnou se přestupy. Měsíc před startem ligy je to pro nás moc důležité. Každý cítí, že to s ním prostě všechno bude lepší a klub bude vnímán jako silnější," řekl Hašek.

Na kafi pokecáme víc

Fotbalisté v čele s Marcelem Máchou, kterému byl Starka na svatbě za svědka, Rudolfem Otepkou a Oldřichem Pařízkem mají ke Starkovi velmi blízko. "Byl jsem překvapený, v jak dobré byl Jarda kondici, jak byl v pohodě. Ale moc jsme si toho říct nestačili, brzy máme jít na kafe, kde pokecáme víc," popsal brankář Pařízek krátké setkání těsně před tréninkem.

I Kotrba s navrátilcem ráno stačil prohodit jen pár slov. "Mně připadalo, že ve vězení poměrně výrazně zhubnul. Jarda mi hned říkal, že bych si to tam také mohl vyzkoušet. To jsem hned s díky odmítl," líčil s úsměvem Kotrba a ve stejném tónu dodal, že mu v jedné věci Starkův návrat zkomplikuje život.

"Pro mě to znamená, že budu muset vrátit tiskárnu, kterou jsem si půjčil z jeho stolu. Mohl jsem si sednout přímo na jeho místo, když tady nebyl, ale sebrat tiskárnu mi přišlo jako menší zlo," řekl Kotrba. Ale bylo na něm vidět, že se s touto "ztrátou" snadno vyrovná.

Reklama

Související témata: