Hlavní obsah

Hlubinu čeká se Slováckem největší zápas stoleté historie. Hráči si vzali v práci volno, usmíval se trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Větší zápas se na fotbalovém hřišti nedaleko průmyslového areálu Dolní oblast Vítkovice ještě nehrál. Divizní TJ Unie Hlubina ve středu ve 2. kole domácího poháru přivítá prvoligové Slovácko (od 17 hodin) a pro ostravský klub, který je starší než slavnější Baník a v tomto roce slaví už 104 let, to bude opravdu historická událost.

Foto: TJ Unie Hlubina, Facebook

Utkání MOL Cupu Havířov-Hlubina (v zeleném)

Článek

S prvoligovým týmem se Hlubina už v MOL Cupu jednou utkala. V sezoně 2020/2021, kdy jako vítěz krajského poháru vyřadila v 1. kole Vítkovice (6:3) a los ji následně přiřkl Karvinou. Ligový tým byl pro Hlubinu nadmíru těžkým soupeřem a souboj vyzněl jasně pro favorita (6:0).

„Takový výsledek bychom jen neradi opakovali. Tohle utkání je pro nás velký svátek, protože s týmem, který nedávno domácí pohár vyhrál a díky tomu si zahrál i proti týmům z Evropy, se nepotkáváme často. Vlastně ještě nikdy,“ uvedl trenér třetího týmu Divize F Zdeněk Skotnica.

Trenér Hlubiny osobní zkušenost se zápasem proti ligovému týmu má. V roce 2005 v dresu Hlučína nastoupil ve 3. kole proti Slavii Praha (0:4). „Pro mnohé kluky bude tenhle zápas ale vrcholem kariéry. I proto si v práci vzali volno, aby mohli hrát. Ale pozor! Máme široký dvaadvacetičlenný kádr, ne všichni se do hry dostanou,“ uvedl Skotnica, jenž si po postupu přes Havířov přál ve 2. kole MOL Cupu potkat Karvinou, nebo ještě lépe ostravský Baník.

Foto: TJ Unie Hlubina, Facebook

Trenér TJ Hlubina Zdeněk Skotnica

„Nevyšlo to, ale nevadí. Slovácko je možná v tuto chvíli ještě výš. Ale my se nebojíme. I když budeme asi muset změnit náš herní styl. Hrajeme otevřený, útočný fotbal, což asi proti ligovému týmu nepůjde. Uvidíme, jak k utkání přistoupí oni. Čekám, že příležitost dostanou také hráči, kteří v lize tolik nehrají. A to je šance pro nás,“ pousmál se Skotnica.

Hlubinu v poháru táhne exbaníkovec a bývalý mládežnický reprezentant Arménie Gevorg Badalyan. V předkole dal dva góly při výhře 2:1 třetiligovému Frýdlantu nad Ostravicí, dvakrát skóroval také v úvodním kole, v němž Hlubina zvítězila 2:0 nad divizním Havířovem. „Už jsme tým z vyšší soutěže vyřadili. Pokud se nám povede přežít prvních dvacet minut, nebo dokonce dát gól, mohou se zase dít věci. V poháru jsou senzace možné a každý rok se nějaká stane,“ řekl se širokým úsměvem ve tváři Skotnica.

Utkání 3. kola MOL Cupu má výkop ve středu 30. srpna v 17 hodin. A součástí svátečního odpoledne bude například loučení klubové legendy s fotbalovou kariérou. „Je to tak trochu v nadsázce. Loučit se bude náš dlouholetý hráč Ondra Klíma, který s námi prošel z nejnižší soutěže až do divize. A v osmatřiceti končí,“ přiblížil klubový šéf Patrik David.

Pro středeční zápas má jediné přání. „Ať se povede. Je to svátek, historické utkání a odměna pro hráče, trenéry, fanoušky i všechny lidi, kteří fotbal na Hlubině dělají,“ prohlásil David.

Reklama

Související témata: