Hlavní obsah

Prásk! Stanley Cup v rukou Colorada utrpěl první šrámy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Colorada slaví, Laviny mají třetí Stanley Cup v historii. V nedělním šestém finále NHL porazili domácí Tampu Bay 2:1 a sérii ovládli 4:2 na zápasy. Zářez na pažbě si nepřipsal jen autor vítězného gólu Artturi Lehkonen, ale také náhradník Avalanche Nicolas Aube-Kubel, který v opojení ze zisku slavné putovní trofeje zařídil Stanley Cupu první šrám letošních oslav.

Foto: Mark J. Rebilas, Reuters

Pravé křídlo Colorada Nicolas Aube-Kubel padá k ledu i se slavným Stanley Cupem.

Článek
Fotogalerie

Kanadský útočník zaškobrtl o led, když se Stanley Cupem v rukou chvátal ke společnému zvěčnění nejnovějších šampionů.

130 let stará trofej skončila s prohnutým podstavcem. Národní liga je na incidenty v souvislosti s oslavami hokejových mistrů připravena. Od roku 1993 existují totiž poháry dva. Jenže ten, který poškodil Aube-Kubel, je s velkou pravděpodobností ten pravý.

Originál se totiž využívá jen na pozápasovou ceremonii. Po ní putuje hned zpět do Síně slávy. Na divoké večírky dostávají hokejisté kopii Stanley Cupu.

Má to své opodstatnění. Loni kolovala po síti fotografie, na níž je slavný pohár pomlácený a zohýbaný mnohem horším způsobem, než jak se to nyní povedlo útočníkovi Colorada.

Patrick Maroon tehdy tvrdil, že s trofejí uklouzl, což se dá asi snadno pochopit. Takhle si například zisk Stanley Cupu užívali hráči Washingtonu v roce 2018.

Reklama

Související témata: