Hlavní obsah

NAD(H)LEDEM: Rusové nás přejeli. Vyzdvihl bych jenom Bartošáka, míní Bednář

Bratislava

Proti Rusům to z naší strany byl zápas trochu jiné kvality, než kterou jsme ukázali se Švédy. Sborná, která v prvních dvou utkáních mistrovství proti slabším soupeřům hrála na třicet až padesát procent, najednou zapnula a na nás to bylo hodně. Rusové nás přejeli, po celý zápas byli lepší a musíme sportovně uznat, že naprosto zaslouženě vyhráli.

Foto: Sport.cz

Jaroslav Bednář.

Článek

V našem výkonu mi chyběla agresivita, dravost i napadání. Neměli jsme ten hlad získat kotouč. Nevím, jakou taktiku trenéři zvolili, ale přišlo mi, že jsme byli víc zatažení a spoléhali se především na obranu. Nejsem si jistý, jestli to bylo úplně dobře.

Nepřísluší mi ale dělat chytrého, protože záměr trenérů neznám. Někdo může říct, že jsme měli hrát stejně jako v prvních dvou zápasech, když nám to vycházelo, ale nemůžeme vědět, jestli třeba klukům po dvou těžkých zápasech neodešly nohy.

Oba góly jsem mohl mít, říká Patrik Bartošák. Patrik byl proti Rusko fantastický, oponuje kapitán i trenérVideo: SPORT.CZ

Pravdou ovšem je, že nám absolutně nešly přesilovky. Sice jsme měli jen čtyři, ale vůbec jsme nestříleli a necpali puk do brány. Četl jsem, že k mužstvu se v Bratislavě nečekaně připojil Milan Gulaš, a pokud ho trenéři zapíšou na soupisku, byl by nejen pro přesilovky velkou posilou. Všichni víme, jak mu to funguje s Kovym (Janem Kovářem), který, k mému překvapení, na přesilovky zatím moc nechodil.

Jediného hráče, kterého bych z našeho týmu proti Rusům vyzdvihl, je Patrik Bartošák. Mužstvo podržel, a přestože dostal dva góly, dalších šest chytil. Opět odvedl výborný výkon, bohužel se k němu nepřidali ostatní.

Navzdory porážce se ale pořád nic neděje, není na místě mluvit o tragédii. Mužstvo si teď dva dny odpočine a věřím, že se vrátí do kolejí, po nichž se vezlo před Ruskem. Čekají nás tři papírově lehčí zápasy proti Lotyšsku, Itálii a Rakousku a člověk si nepřipouští nic jiného než zisk devíti bodů.

S národním mužstvem získal Jaroslav Bednář na mistrovství světa 2006 v Rize stříbro. Za reprezentaci odehrál bývalý vynikající útočník celkem 78 zápasů, v nichž vstřelil 15 gólů. Na kontě má více než 100 zápasů v NHL, kde hájil barvy Los Angeles a Floridy. V Rusku vybojoval titul s Omskem, zlato slavil ve Švýcarsku s Davosem, Bernem a také v české extralize s pražskou Slavií. V současnosti zastává post sportovního manažera v extraligovém týmu Mountfield HK.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.