Hlavní obsah

Budou dnes Dánové slavit postup mezi juniorskou elitu?

Přímým soubojem o první místo vyvrcholí dnes večer v Aalborgu hokejové MS 20 skupiny B, přesněji řečeno jeden ze dvou turnajů. V tom švýcarském si po výhře nad Běloruskem titul připsala domácí reprezentace, a i v Dánsku budou usilovat o triumf hokejisté z pořádající země. Těm se pokusí zmařit postupové plány Rakousko.

Ilustrační foto - hokej.

Článek

Rakušané si nejprve s přehledem poradili s Maďarskem i Ukrajinou, první těžší zkouška je čekala ve čtvrtek, a v ní do té doby rovněž stoprocentním Norům nedali absolutně žádnou šanci. Po výhře 7-0 tak sebrali potomkům Vikingů naději na postup. V duelu s Itálií, která měla na svém kontě pouhé jedno vítězství, byli hráči ze země našich jižních sousedů jasnými favority, ovšem zápas se jim absolutně nepovedl. Italský brankář Bernard byl nepřekonatelnou překážkou, a jediná trefa Pirmanna z 53. minuty znamenala pouze vyrovnání. V prodloužení dokonal překvapení Ebner, a druhý bod tak získala Itálie.

Tahounem týmu, který vede trenér Dieter Werfring, je Stefan Ulmer, působící u celku nižší zámořské soutěže Spokane Chiefs. Ač obránce, s čtyřmi brankami a pěti asistencemi vede kanadské bodování celého šampionátu. Oporou je též gólman Marco Wieser z Villachu.

I pro svěřence kouče Olafa Ellera byl zatím nejnepříjemnější duel s Italy, narozdíl od svého dnešního soupeře však toto střetnutí dotáhli do vítězného konce. K prvnímu místu, znamenající postup do A skupiny MS pro příští rok, tak stačí Dánům získat proti Rakousku remízu. Střelecky se nejvíce prosazují Holgaard, hrající v Esbjergu, a Lassen, jehož zaměstnavatelem je Herning. Mezi tyčemi odvádí výbornou práci Frederik Andersen, klubový spoluhráč Lassena.

Podaří se domácím i v posledním vystoupení na letošním šampionátu udržet neporazitelnost, či na doposud výbornou dánskou obranu naleznou Rakušané recept a vyhrají oni? Bwin favorizuje Dánsko, na jehož výhru vypsal kurs 1.80, nerozhodný výsledek je oceněn kursem 4.85, na vítězství Rakouska si můžete vsadit v kursu 2.85.

Reklama