Hlavní obsah

Ottawa opět s Pittsburghem

Víkend otevře bránu nejsledovanější hokejové soutěže světa. Po loňské dobré zkušenosti tentokrát NHL nabídne přímo v Evropě zápasy na dvou různých místech. V Praze bude vyprodaná hala sledovat utkání Rangers s Tampou. Švédští fandové se mohou těšit na opakování konferenčních čtvrtfinále z minulých dvou sezón.

Článek

Jako domácí klub dnes bude vystupovat Ottawa. Po účasti ve finálovém boji o Stanleyův pohár přišla sezóna, v níž klub nedominoval ve vyrovnané divizi a rychle opustil play off. Do nového ročníku vstupuje s čerstvým mužem na trenérském postu a značně obměněnou obranou. Po dvou letech se opět v dresu Ottawy objeví česká tvář zásluhou přestupu Kuby. Další velkou dávku zkušeností do zadních řad přinese Smith. Souboj o místo v brance po dvou sezónách pro sebe definitivně rozhodl Gerber, který se ale bude muset také vůči loňsku zlepšit, protože nově příchozí Auld již není gólmanem, který by pouze trpělivě čekal na příležitost. V útoku byla situace vzhledem k platovému stropu klidnější a švédští fanoušci tedy spatří Ottawu pod vedením Alfredssona.

Pittsburgh dal na jaře definitivně najevo, že éra Jágra a spol. může být zapomenuta. Možná i díky troše chytračení na konci základní části se dostal až pod samotný vrchol. Při cestě do finále ovšem stejně musel překonat soupeře, jemuž se v prvním kole elegantně vyhnul, čímž dokázal, že se vzhůru dostal zaslouženě. Je pochopitelné, že soupeři si na tým vedený opět o něco zkušenějšími mladíky budou dávat ještě větší pozor. V brance se Pittsburgh bude znovu spoléhat na Fleuryho, který podepsal novou smlouvu. Zároveň si však trenér bude muset moc přát, aby se mladý gólman nezranil. Obrana zůstala konsolidovaná, ale dlouhodobá zranění Gončara a Whitneyho mohou začátek sezóny nepříjemně poznamenat. Více změn se přesto odehrálo v útočných řadách. Slovenskou tváří tentokrát bude Šatan. Svůj díl zkušeností by mohli přinést i Cooke a Fedotěnko.

Bookmakeři bwin vidí zápas na neutrální půdě ve Stockholmu jako velmi vyrovnaný. Ottawa s Pittsburghem se utkali ve dvou posledních sezónách v osmifinále, přičemž pokaždé postoupil po jednoznačném vývoji série někdo jiný. Na vítězství kohokoli z nich v normální hrací době si lze vsadit v kursu 2,35 . Jenom velmi mírně se bookmakeři bwin přiklání k tomu, že utkání nebude příliš bohaté na góly. Pokud jich padne méně než 6, získá výherce částku odpovídající kursu 1,87 , kterým se vynásobí jeho vklad.

Reklama