Hlavní obsah

Hoeness byl prý blázen, že neutrácel víc za posily

MNICHOV

Sportovní ředitel fotbalistů Bayernu Mnichov Uli Hoeness se označil za blázna, protože nezačal dříve utrácet milióny za hvězdné posily. Bayern skončil v uplynulém ročníku bundesligy až čtvrtý a přišel o účast v Lize mistrů. Vedení Bayernu se proto rozhodlo neopakovat stejné chyby a před blížící se sezónou už utratilo za hráče 70 mil. eur.

Článek

"Konečně mě fotbal zase baví. Když se podívám na předchozí sezóny, tak si říkám, že jsem blázen. Sám nechápu, proč jsem nezačal za posily utrácet dřív. Vyhnuli bychom se velkým problémům a i já bych vedl spokojenější život," řekl Hoeness agentuře Reuters.

Bayern se před začínající sezónou posílil například o kanonýra italských mistrů světa Luku Toniho, nejlepšího střelce světového šampionátu Miroslava Kloseho a francouzskou hvězdu Francka Ribéryho, který se s přestupní částkou 25 miliónů eur stal nejdražší posilou v historii klubu.

"Už jsem pochopil, že manažer, který z klubu udělá dobře fungující a ziskovou společnost, nikoho nezajímá. Všichni chtějí úspěch, velké hvězdy a je jim jedno, zda se při jejich získávání zadlužíte," prohlásil Hoeness. "Já z toho ale mám pořád trochu strach. Když to takhle bude fungovat dlouho, můžeme na to zle doplatit," dodal.

Reklama

Související témata: