Hlavní obsah

Štajner pomohl Hannoveru k výhře v předehrávce fotbalové bundesligy

PRAHA

V předehrávce druhého kola německé fotbalové bundesligy hostil nováček soutěže z Karslruhe tým útočníka Jiřího Štajnera Hannover 96. Český hráč, který se snaží již delší dobu z klubu pro malou herní vytíženost odejít, se tentokrát na hřiště dostal, když v jednašedesáté minutě vystřídal Maďara Husztiho. Štajner byl na začátku akce, díky níž hosté zvítězili 2:1 a připsali si první tři body v sezóně.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jiří Štajner pomohl svému Hannoveru k výhře na hřišti nováčka z Karslruhe.

Článek

Karlsruhe v prvním kole nepříjemně překvapilo posledního vítěze Německého poháru z Norimberku, když jej porazilo na jeho hřišti 2:0. Za Norimberk nezažila nejpovedenější debut dlouholetá sparťanská opora brankář Blažek. S kapitánskou páskou na postu stopera musel hořkou porážku spolknout i další český reprezentant Tomáš Galásek. Hannover naproti tomu v úvodním dějství utrpěl domácí porážku 0:1 od Hamburku, týmu Davida Jarolíma.

Již v páté minutě měl gól na noze hostující Jan Bruggink. Po brejku do rozhozené obrany a následném přesném centru do vápna příliš dlouho váhal se střelou a nakonec jej zablokoval Christian Timm. Ve třicáté minutě vidělo 32 000 diváků na vyprodaném Wildparkstadionu další zajímavou akci Hannoveru. Hanno Balitsch však nedokázal zužitkovat ideální vysunutí od Nizozemce Brugginka a tváří v tvář gólmanovi Millerovi přestřelil.

Ve 35. minutě odpustil hostům rozhodčí Jochen Drees pokutový kop za ruku podklouznuvšího stopera Kleina. O dvě minuty později již ale udeřilo. Obrana Hannoveru nechala po Hajnalově přímém kopu z pravé strany neobsazeného Maika Franze, pro kterého nebyl problém z malého vápna míč hlavou uklidit do levého horního rohu Enkeho branky.

Střelec gólu byl o několik okamžiků později po vzájemném souboji ve středovém kruhu napaden Heinkem, který jen díky benevolenci hlavního arbitra neviděl červenou kartu. Tlak domácích pokračoval, po přihrávce za obranu zbrkle zakončoval Albánec Kapplani.

Hostům se povedl obrat v druhém poločase 

Tápající Hannover vrátila do hry branka z úvodu druhého dějství. Po totožné akci jako předvedla domácí dvojice Hajnal a Franz v prvním poločase se prosadil Mike Hanke. Přesný centr mu na hlavu posadil Bruggink. Dokonat obrat mohl střídající Jiří Štajner, který ale tísněný obráncem nedokázal razantněji zakončit hlavičku z malého vápna po rohovém kopu v 71. minutě.

Ten samý hráč byl na začátku rychlé kombinace po níž se sám před domácím gólmanem nerozklepal Balitsch a poslal Hannover do vedení. Čech s číslem 24 na dresu na sebe upozornil i o osm minut později, kdy obdržel žlutou kartu za faul na polovině soupeře. Jeho tým si již vedení pohlídal a získal první tři body v nové sezóně.

Německo - 2. kolo:
Karlsruhe - Hannover 1:2 (37. Franz - 55. Hanke, 75. Balitsch).

Reklama

Související témata: