Hlavní obsah

Džeko se trefil při výhře Wolfsburgu v Chotěbuzi

BERLÍN/PRAHA

Fotbalisté berlínské Herty se po sobotních utkáních 6. kola německé Bundesligy vyšvihli do čela tabulky, zatímco konkurenti z Bielefeldu i s českým záložníkem Radimem Kučerou v sestavě utrpěli debakl na hřišti Schalke. Herthu může z prvního místa sesadit Bayern, který má k dobru nedělní dohrávku na půdě nováčka z Karlsruhe. Na opačný konec tabulky klesla Chotěbuz, která doma podlehla Wolfsburgu, za který se poprvé v Bundeslize trefil bývalý teplický útočník Edin Džeko.

Článek

Herthu do čela posunula domácí výhra 3:2 nad Dortmundem, na níž se podílel i český brankář Jaroslav Drobný. Tomu ale čisté konto vydrželo jen do 24. minuty, v níž se opřel do míče z 25 metrů Petrič. I když si Drobný na jeho umístěnou střelu sáhl, cestě míče do horního rohu nezabránil. Pak však Drobný předvedl několik jistých zákroků a Hertha brankami Panteliče, Lúcia a Okoronkwa utkání zvrátila. Drobný ještě jednou inkasoval, když jej po kolmém pasu přeloboval opět Chorvat Petrič.

Sobotní program okořenil také duel českých reprezentantů. David Jarolím v barvách domácího Hamburku vyzval Jaromíra Blažka a Tomáše Galáska ve službách Norimberku. Všichni Češi odehráli celé utkání, v němž se unavený Norimberk dostal postupem času pod silný tlak. Český brankář dokázal několika dobrými zákroky udržet svůj tým ve hře, ale v 53. minutě už byl proti van der Vaartově střele zblízka bezmocný. Norimberk nastoupil k utkání pouze 48 hodin po čtvrtečním souboji s Rapidem Bukurešť v Poháru UEFA.

Schalke přestřílelo Bielefeld 32:3

V dosavadním průběhu sezóny se hráčům Bielefeldu nebývale dařilo, ale na půdě Schalke přišlo tvrdé procitnutí. Kučera odehrál celé utkání, v němž jeho tým zaostal za domácími ve všech statistikách a například na střely na branku podlehl 2:32. Schalke zvítězilo 3:0.

Prvního gólu v Bundeslize se dočkal bosenský útočník Edin Džeko. Hráč, který odešel v červenci do Wolfsburgu z Teplic, dostal na půdě Chotěbuzi od trenéra Magatha důvěru poprvé v základní sestavě. Ve 22. minutě prošel Brazilec Marcelinho středem hřiště a před šestnáctkou našel na levé straně nabíhajícího Džeka, který poslal míč křížnou střelou do sítě. Za Wolfsburg od začátku nastoupil i mladý český stoper Jan Šimůnek a nakonec se mohl radovat z výhry 2:1, která posunula jeho tým do klidného středu tabulky.

Německo - 6. kolo:
Brémy - Stuttgart 4:1 (3. a 89. Diego, 4. Almeida, 15. Sanogo - 13. Gomez), Chotěbuz - Wolfsburg 1:2 (31. Sörensen - 22. Džeko, 83. Krzynowek), Hamburk - Norimberk 1:0 (53. Van der Vaart), Hertha Berlín - Dortmund 3:2 (43. Pantelič, 54. Lúcio, 76. Okoronkwo - 31. a 89. Petrič), Rostock - Duisburg 2:0 (34. Hähnge, 53. Kern z pen.), Schalke - Bielefeld 3:0 (24. Kuranyi, 54. Asamoah, 65. Rafinha).

Reklama

Související témata: