Hlavní obsah

Frankfurt s Feninem v sestavě porazil druhý Werder Brémy

PRAHA

V sobotních zápasech 21. kola německé bundesligy se představilo hned několik českých fotbalistů. Reprezentační útočník Martin Fenin odehrál celý zápas v dresu Frankfurtu, který díky zásahu Řeka Amanatidise porazil druhý Werder Brémy. Opačné pocity prožívali po zápase svého Bielefeldu s Duisburgem Petr Gabriel s Radimem Kučerou. Jejich tým prohrál 0:2 a čeká jej ještě tuhý boj o záchranu.

Článek

Osmý Frankfurt přivítal při svém boji o vyšší příčky, zaručující evropské poháry, druhý Werder Brémy. V sestavě domácího celku se od začátku představil český reprezentační útočník Martin Fenin. První komplikaci pro hostující mužstvo přinesla 40. minuta, kdy byl bez předchozího napomínání vyloučen brazilský záložník Diego.

Druhá těžká rána přišla pro Brémy v 56. minutě, kdy se povedenou střelou z dvaceti metrů prezentoval Feninův parťák z útoku Amanatidis. Řecký šutér si připsal svůj osmý zásah v sezóně a pomohl svému celku k postupu na sedmou příčku tabulky.

Jeden ze šlágrů kola se odehrál v BayAréně, domácím stánku před tímto kolem čtvrtého Leverkusenu. Ten přivítal doposud páté Schalke a rozhodnutí přinesla 85. minuta, kdy se trefil domácí stoper Manuel Friedrich a poslal svůj tým alespoň do zítřka na třetí místo ligové tabulky. V nastaveném čase byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen hostující Jermaine Jones.

Šimůnek se rozešel smírně s Drobným a Skácelem

Nejvíce český fotbalistů se v sobotu představilo na trávníku Wolfsburgu, kde se diváci během devadesáti minut branky nedočkali. V domácím dresu nastoupil na pozici stopera stříbrný medailista z loňského MS hráčů do 20 let Jan Šimůnek, v útoku si zahrál nejlepší cizinec minulé sezóny Gambrinus ligy Edin Džeko z Bosny. Jeho ofenzivním výpadům čelil brankář Jaroslav Drobný, na levém křídle hostující Herthy Berlín od začátku zápasu operoval bývalý slávista Rudolf Skácel.

V záchranářském duelu přivítal patnáctý Bielefeld s českými hráči Petrem Gabrielem a Radimem Kučerou v sestavě poslední Duisburg. Hosty poslal do vedení již v osmé minutě Silvio Schröter, po změně stran svou sedmou trefou v sezóně zvýšil náskok outsidera Manasseh Ishiaku. V 52. minutě byl Gabriel vystřídán Christianem Eiglerem, jeho tým má i přes porážku 0:2 stále jeden bod náskok před triem mužstev na sestupových pozicích.

Další souboj týmů ze spodních pater tabulky nabídl duel mezi Dortmundem a Rostockem. Po bezbrankovém prvním poločase se ukázala jako rozhodující akce ze 67. minuty, po níž se z gólu radoval domácí Diego Fernando Klimowicz. Ten o deset minut dříve vystřídal Floriana Kringeho.

Šlágr kola je na programu v neděli

V souboji mistrovského Stuttgartu se šestým Karlsruhe se diváci dočkali úvodní branky velice brzy. Již v 5. minutě totiž rozjásal ochozy na Gottlieb-Damlerově stadiónu reprezentant Mario Gomez, který přidal jedenáctý zářez na pažbu v probíhající sezóně bundesligy.

Ve 26. minutě vedl Stuttgart již o dvě branky, za záda gólmana Millera míč propasíroval záložník Roberto Hilbert. Na 1:2 z pohledu hostů upravil v 81. minutě Tamas Hajnal, ale chvíli před koncem se trefil ještě střídající Cacau a pojistil domácím důležité tři body.

V páteční předehrávce pomohl český brankář Jan Laštůvka Bochumi k výhře 2:1 nad Hannoverem, v jehož dresu se jako střídající hráč objevil jeho krajan Jiří Štajner. V neděli jsou na programu poslední dva zápasy 21. kola. Vedoucí Bayern přivítá na svém trávníku Jarolímův Hamburg, v Norimberku změří v záchranářském duelu síly české trio Jaromír Blažek, Tomáš Galásek a Jan Koller s Michalem Papadopulosem v útoku Chotěbuzi.

Bundesliga, 21. kolo:
Bielefeld - Duisburg 0:2 (8. Schröter, 48. Ishiaku), Dortmund - Rostock 1:0 (67. Klimowicz), Frankfurt - Brémy 1:0 (56. Amanatidis), Leverkusen - Schalke 1:0 (85. Friedrich), Stuttgart - Karlsruhe 3:1 (5. Gomez, 25. Hilbert, 88. Cacau - 81. Hajnal), Wolfsburg - Hertha Berlín 0:0.

Reklama

Související témata: