Hlavní obsah

Norimberk opět nevyhrál, Kollerovi nadávali vlastní fanoušci

DORTMUND/PRAHA

Fotbalisté Norimberku remizovali v pátečním úvodním zápase 31. kola bundesligy na hřišti Dortmundu 0:0 a tři kola před koncem stále zůstávají na sestupových pozicích. Celý duel v dresu hostů odehráli čeští reprezentanti Tomáš Galásek a Jan Koller, kterému po skončení zápasu příznivci Norimberku nadávali za emotivní děkovačku domácím fanouškům.

Článek

Jan Koller po zápase šel poděkovat domácím divákům a neubránil se slzám. Dortmundští fanoušci na svojí někdejší hvězdu nezapomněli a odměnili českého reprezentanta bouřlivým aplausem. To ovšem těžko nesli příznivci Norimberku, kterým šel Koller poděkovat vzápětí. Historicky nejlepšímu střelci národního celku vyhrožovali a nadávali.

V průměrném utkání měly oba celky několik šancí na skórování, nevyužily však ani jednu. Vidět byl i český dlouhán, jenž v Dortmundu během pěti let nastřílel ve 137 zápasech 59 gólů. Nejprve hlavou mířil nepřesně, podruhé se vytáhl brankář Höttecke. Ten zneškodnil i nebezpečnou teč Galáska.

Koller zneškodnil i největší šanci domácích, po rohu odkopl míč do bezpečí po hlavičce Kringeho. Dortmund má po remíze téměř jistou záchranu v nejvyšší soutěži. "Na obou týmech byl cítit strach z prohry," zhodnotil duel po závěrečném hvizdu domácí trenér Doll.

V sobotu se hraje dalších šest zápasů, v neděli Wolfsburg hostí Bayern Mnichov a Duisburg přivítá Leverkusen.

Německo - 31. kolo:
Dortmund - Norimberk 0:0.

Reklama

Související témata: