Hlavní obsah

Hamburk vyhrál nad Stuttgartem, dál však vede Hoffenheim

FRANKFURT

Fotbalisté Hamburku napravili předchozí dvě zaváhání, když ve středečním zápase 10. kola německé ligy doma porazili předloňského mistra Stuttgart 2:0. V čele tabulky však zůstává Hoffenheim, který dnes porazil Bochum 3:1.

Článek

Hamburk nasměroval za výhrou Piotr Trochowski, který po čtvrthodině hry proměnil pokutový kop nařízený za faul na českého reprezentanta Davida Jarolíma. Po změně stran pak zisk tří bodů potvrdil stoper Mathijsen.

Hráči Hamburku, kteří se ve skupině Poháru UEFA utkají s pražskou Slavií, se dnes představili v sestavě: Rost - Demel, Reinhardt, Mathijsen, Aogo - Jarolím, Alex Silva - Trochowski, Olič - Guerrero (81. Neves) - Petrič (71. Pitroipa).

Bayern Mnichov odvrátil další blamáž, když otočil zápas na hřišti Frankfurtu. Konečnou výhru 2:1 zařídil francouzský záložník Franck Ribéry, který nejprve připravil vyrovnávací gól pro Kloseho a o pět minut později sám vstřelil rozhodující branku.

V dresu Frankfurtu odehrál celé utkání český útočník Martin Fenin, ale na svou branku z minulého kola nenavázal. O gól domácích se postaral stoper Bayernu Demichelis, který po rohovém kopu mířil do vlastní sítě.

Český brankář Jaroslav Drobný udržel čisté konto, a pomohl tak Hertě Berlín k výhře 3:0 nad Hannoverem. Nepřekonal ho ani jeho krajan Jiří Štajner, který za hosty odehrál dvanáct minut.

Bundesliga - 10. kolo:
Bochum - Hoffenheim 1:3 (2. Grote - 64. Ba, 70. Ibiševič, 71. Eduardo), Frankfurt - Bayern Mnichov 1:2 (55. vlastní Demichelis - 65. Klose, 70. Ribéry), Hamburk - Stuttgart 2:0 (17. Trochowski z pen., 74. Mathijsen), Hertha Berlín - Hannover 3:0 (63. Pantelič, 84. Voronin, 90. Domovchiski), Kolín nad Rýnem - Dortmund 0:1 (65. Kringe).

Reklama

Související témata: