Hlavní obsah

Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili lídra bundesligy Hoffenheim

BERLÍN

Až gól Luky Toniho v druhé minutě nastavení rozhodl dnešní šlágr prvních dvou celků německé fotbalové ligy mezi Bayernem Mnichov a Hoffenheimem. Úřadující šampion porazil nováčka a překvapivého lídra bundesligy 2:1 a s 34 body se na něj v čele tabulky dotáhl. Hoffenheim však kolo před koncem podzimní části udržel první příčku díky lepšímu skóre.

Článek

První poločas skončil ve vyprodané Allianz Areně bez branek. Hoffenheim, který v deseti z předchozích 15 ligových zápasů dokázal nastřílet soupeři tři a více branek, se na hřišti úřadujícího šampiona ujal vedení v 49. minutě. Trefil se Vedad Ibiševič a 18. gólem v sezoně si upevnil první pozici v tabulce střelců.

Bayern srovnal skóre v 60. minutě, kdy Philipp Lahm překonal hostujícího gólmana tečovanou střelou. Po vyrovnávací brance Bayern sice Hoffenheim zatlačil, ale dalšího gólu se dočkal až v samém závěru utkání. V druhé nastavené minutě skóroval nejlepší střelec loňské sezony Luca Toni.

Na bundesligový šlágr byli fanoušci zvědaví zdaleka nejen v Německu. Zápas se podle agentury SID vysílal do 168 zemí světa a zájem o vstupenky byl prý tak velký, že kdyby Bayern mohl, prodal by přes 150 000 lístků.

Bundesliga - 16. kolo:
Bayern Mnichov - Hoffenheim 2:1 (60. Lahm, 90.+2 Toni - 49. Ibiševič).

Reklama

Související témata: