Hlavní obsah

Dánský fotbalista Svärd končí v Mönchengladbachu kvůli Galáskovi

MÖNCHENGLADBACH

Dánský fotbalista Sebastian Svärd nejspíš nebude v dobrém vzpomínat na českého středopolaře Tomáše Galáska. Když totiž vedení Mönchengladbachu angažovalo Galáska a další tři hráče, rozhodlo se jim udělat místo v kádru nezvykle razantním způsobem a za každou posilu jednoho typově podobného hráče vyhodilo.

Článek

Svärd ale nedopadl nejhůř, protože na rozdíl od ostatních už sehnal nové angažmá v druholigovém Rostocku. Jeho kolegové jsou na nucené dovolené. Momentálně k mání je zkušený brankář Uwe Gospodarek, obránce Alexander Voigt i rychlonohý záložník Marcel Ndjeng. Na jejich místa totiž přišli Logan Bailly z Genku, stoper Dante z Lutychu a Paul Stalteri z Tottenhamu.

"Úplně zadarmo je nedáme, ale odstupné skutečně nebude při jejich angažování problém," řekl sportovní ředitel Mönchengladbachu Max Eberl. Nekompromisním přístupem se prý snaží udržet pod kontrolou výdaje na mzdy, ale zatím se mu podařilo udat jen Svärda. Toho si vzal na půlroční hostování Rostock, zatímco zbylí hráči jsou stále bez angažmá.

Mönchengladbach sáhl k obměně kádru po nepovedeném podzimu, po němž je s 11 body na posledním místě bundesligové tabulky.

Reklama

Související témata: