Hlavní obsah

Bílek v Kaiserslauternu odmítl injekci a nesmí za to k týmu

KAISERSLAUTERN

Samé nepříjemnosti provázejí fotbalového záložníka Jiřího Bílka při začátku jeho angažmá v druholigovém německém Kaiserslauternu. Poté co na začátku týdne musel přerušit přípravu kvůli poranění Achillovy šlachy, v pátek jej trenér Milan Šašič na neurčitou dobou vyřadil z týmu. Důvod? Bílek si při čtvrtečním vyšetření odmítl nechat píchnout injekci do postiženého místa, což se koučovi nelíbilo.

Článek

Pětadvacetiletý středopolař, kterého Kaiserslautern na začátku ledna vykoupil z Liberce za sumu blížící se 600 tisícům eur, však celou záležitost považuje za velké nedorozumění. "Vůbec bych nečekal, že se celá věc může vyvinout takhle. Když jsem byl u doktora, tak jsem se slušně omluvil s tím, zda by nešlo léčbu řešit jinak než injekcemi. Už jsem jednu dostal v týdnu a zranění se po ní nijak nezlepšilo," řekl Bílek.

Když po vyšetření opouštěl ordinaci, nebyl si prý vědom, že by se choval neprofesionálně, jak jeho jednání označil trenér Šašič. "Doktor to přitom vzal úplně v pohodě, nijak mně to nevymlouval," popisoval Bílek. V pátek však při setkání se Šašičem zažil šok. "Trenérovi se bohužel nelíbilo, že jsem si injekci nenechal dát. A do pondělí prý nemám být s mužstvem. Jsem tak trochu za zlého muže a není to nic příjemného," vysvětloval Bílek.

Bílka celá situace mrzí

Kvůli zranění by stejně přišel o pondělní start druhé ligy, kdy Kaiserslautern v taháku kola hraje s prvním Mainzem, za nímž zaostává jen vinou horšího skóre. Bílek, který v Kaiserslauternu podepsal smlouvu až do 30. června roku 2012, netají, že jej vyhrocení situace mrzí.

"Je to pro mě nepříjemné, ale určitě jsem nejednal tak, abych se stavěl proti trenérovi nebo klubu. To nikdy nebyl můj styl a vždycky jsem dělal to, co po mně bylo žádáno," uvedl Bílek. "Tohle spíš zapříčinila chyba v komunikaci. Přece jenom jsem tady hodně krátce, němčinu zatím moc neovládám. A když jsme se domlouvali v angličtině, tak mohlo dojít k nějakým nedorozuměním," uvažoval synovec někdejšího hráče a trenéra Sparty Michala Bílka.

Hráč nyní doufá, že jeho suspendace nebude mít dlouhého trvání. "Snad se to rychle vyřeší a srovná. Teď bych stejně ani nemohl trénovat, protože si neumím představit, že bych v mém stavu mohl jenom popoběhnout. Ale rád bych si to s trenérem všechno vysvětlil a zopakoval mu, že jsem neudělal žádný naschvál," přál si Bílek, který se už odpoledne chystal na schůzku se sportovním manažerem "Rudých ďáblů" Stefanem Kuntzem.

Reklama

Související témata: