Hlavní obsah

Hertha díky Voroninovu hattricku udržela první místo v bundeslize

BERLÍN

Fotbalisté Herthy Berlín porazili díky hattricku útočníka Andreje Voronina Chotěbuz na jejím hřišti 3:1 a upevnili si vedení v bundesligové tabulce. Mají čtyřbodový náskok, čtyři celky na dalších místech získaly shodně 42 bodů. Na druhou příčku se díky nejlepšímu skóre posunul Bayern, který doma deklasoval Hannover 5:1. Jediný gól hostů zaznamenal Jiří Štajner.

Článek

Třetí zůstává nováček z Hoffenheimu, který remizoval bez branek s Werderem Brémy. Čtvrtý Wolfsburg zvítězil 1:0 nad Karlsruhe a až na páté místo se po debaklu 1:4 ze hřišti posledního Mönchengladbachu propadl Hamburk.

Vedoucí Hertha s Jaroslavem Drobným v brance nezačala na hřišti Chotěbuzi dobře a od 21. minuty prohrávala. Pak ale přišly chvíle ukrajinského útočníka Voronina, který do konce poločasu otočil skóre a dvě minuty před závěrečným hvizdem završil hattrick.

Hannover začal v mnichovské Allianz Areně výtečně. Štajner převzal na levé straně hřiště míč, elegantně se zbavil stopera Lucia a přesnou ranou k tyči překonal brankáře Rensinga. Bayern však záhy vyrovnal: po dvou standardních situacích, které rozehrál Schweinsteiger, se hlavou prosadili Van Buyten a Klose.

Na rozdíl dvou branek zvýšil po individuální akci Hamit Altintop. V druhém poločase exhibice domácích pokračovala, brankově ji vyjádřili Podolski a Demichelis.

Zápas Hoffenheimu s Brémami sliboval útočnou podívanou, protože v podzimním souboji porazil Werder doma nováčka 5:4. Nyní ale bezbrankový duel ukázal, že se oběma soupeřům na jaře střelecky ani výsledkově nedaří. Kdysi suverénní lídr Hoffenheim čeká na výhru už pět zápasů, Brémy ještě o jeden více.

Mönchengladbach i s Tomášem Galáskem v záloze nastoupil proti Hamburku nebojácně a ve 24. minutě otevřel skóre. Hosté sice za pět minut srovnali, když se podesáté v lize trefil útočník Petrič, ale to bylo ze strany přístavního celku vše.

Domácí vyprovodili Hamburk dalšími třemi góly a poskočili na předposlední místo. Kapitán hostů David Jarolím, který nedávno prodloužil smlouvu do roku 2012, odešel ze hřiště v 71. minutě se žlutou kartou.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:
Bayern Mnichov - Hannover 5:1 (20. Van Buyten, 25. Klose, 35. Hamit Altintop, 73. Podolski, 89. Demichelis - 15. Štajner), Chotěbuz - Hertha Berlín 1:3 (21. Adan - 34., 45. a 88. Voronin), Hoffenheim - Brémy 0:0, Mönchengladbach - Hamburk 4:1 (24. Friend, 42. Levels, 54. Brouwers, 65. Marin z pen. - 29. Petrič), Stuttgart - Dortmund 2:1 (10. Elson, 62. Gomez - 52. Valdez), Wolfsburg - Karlsruhe 1:0 (38. Džeko).

Reklama

Související témata: