Hlavní obsah

Bayern, Wolfsburg ani Hertha v boji o titul nezaváhaly

BERLÍN

Situace ve fotbalové bundeslize je i po čtyřech dnešních zápasech 32. kola stále zamotaná. Tři aspiranti na titul Wolfsburg, Bayern Mnichov i Hertha Berlín shodně vyhráli a v tabulce je dělí jediný bod. Teoretickou šanci na titul ztratil Dortmund, který přišel o sedmizápasovou šňůru výher právě na hřišti vedoucího týmu z Wolfsburgu.

Článek

Domácí se opět mohli spolehnout na střelecké schopnosti dvojice Džeko, Grafite. Mladý Bosňan se trefil již po čtvrthodině hry a přerušil Dortmundu sérii bez obdržené branky, která se zastavila na 455 minutách. Krátce po změně stran zvýšil Grafite a 24. gólem v sezoně se opět osamostatnil v čele tabulky střelců. A když se v závěru trefil podruhé Džeko, bylo o osudu utkání rozhodnuto.

Také Bayern vyhrál doma 3:0, jeho obětí se stal Leverkusen. V sestavě hostů nechyběl reprezentační obránce Michal Kadlec, z utkání si vedle porážky odnesl i žlutou kartu. Domácí se prosadili až po přestávce, o trefy se podělili ofenzivní hvězdy Toni, Ribéry a Podolski.

Důležité vítězství 2:1 na hřišti Kolína vychytal Hertě brankář Jaroslav Drobný. Ten kapituloval až v nastaveném čase po střele Chihiho, na vítězství berlínského celku se už ale nic nezměnilo.

Na posledních pět minut duelu mezi Karlsruhe a Hannoverem se podíval na hřiště také Jiří Štajner, který se po závěrečném hvizdu mohl radovat z výhry hostujícího celku 3:2. Tím se dostali domácí do prakticky neřešitelné situace a v bundeslize už je zřejmě nezachrání ani případné výhry ve zbývajících dvou kolech.

Německá fotbalová liga - 32. kolo:
Bayern Mnichov - Leverkusen 3:0 (47. Toni, 59. Ribéry, 71. Podolski), Karlsruhe - Hannover 2:3 (11. Jašvili, 32. Stindl - 42. Pinto, 45. Forssell, 64. Balitsch), Kolín nad Rýnem - Hertha Berlín 1:2 (90.+1 Chihi - 42. Cícero, 53. Ebert), Wolfsburg - Dortmund 3:0 (15. a 85. Džeko, 47. Grafite).

Reklama

Související témata: