Hlavní obsah

Do bundesligy postupují Freiburg a Mohuč, Norimberk jde do baráže

MNICHOV

Fotbalisté Mohuče v závěrečném kole druhé německé ligy vybojovali konečné druhé místo, zaručující přímý postup do nejvyšší soutěže spolu s prvním Freiburgem. Šanci na účast v příštím ročníku bundesligy má i třetí Norimberk, který čeká baráž s šestnáctým týmem první ligy Chotěbuzí.

Článek

Mohuči k udržení druhé příčky stačila i remíza, ovšem svůj návrat mezi elitu po dvou letech strávených v druhé lize si raději rychle pojistila. V duelu s Oberhausenem se domácí vrhli do útoku a brzy získali uklidňující náskok. Nakonec vyhráli jasně 4:0.

Ani stejně vysoká výhra nepomohla fotbalistům Ingolstadtu, kteří bez Vratislava Lokvence v sestavě porazili Koblenz. Jejich sestupový osud to však změnit nemohlo. Ingolstadt tak spolu s posledním Wehenem příští rok čeká třetí liga, Osnabrück má ještě šanci vybojovat si udržení v baráži s Paderbornem.

Německá druhá fotbalová liga - 34. kolo:
Ahlen - Fürth 2:4, Cáchy - Augsburg 4:0, Duisburg - Osnabrück 4:1, Freiburg - Kaiserslautern 4:3, Ingolstadt - Koblenz 4:0, Mohuč - Oberhausen 4:0, Norimberk - Mnichov 1860 2:1, St. Pauli - FSV Frankfurt 2:0, Wehen - Rostock 1:1.

Reklama

Související témata: