Hlavní obsah

Na Enkeho pohřeb dorazí kompletní německá reprezentace

HANNOVER

Fotbalový brankář Robert Enke, který v úterý spáchal sebevraždu, bude pohřben v neděli v Empede nedaleko Hannoveru. Obřadu se zúčastní kompletní německá reprezentace.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Květiny, šály Hannoveru a svíčky pokládají fanoušci na místo klubového sídla Hannoveru, aby uctili památku Roberta Enkeho.

Článek

Pohřbu bude v neděli ráno předcházet vzpomínkový obřad na stadiónu Hannoveru, za který dvaatřicetiletý Enke chytal. Zástupci klubu, v němž působí český útočník Jiří Štajner, očekávají, že se stadión zcela zaplní. Už ve středu se v ulicích města uskutečnil smuteční pochod, kterého se zúčastnilo kolem 35 000 lidí.

Hannover také zvažuje, že požádá svaz o odložení bundesligového duelu se Schalke, který se má hrát v sobotu 21. listopadu v Gelsenkirchenu. "Ještě nejde o nic konkrétního. Musíme s rozhodnutím počkat, až uvidíme, jak na tom jsou hráči, kteří během reprezentační pauzy trénují individuálně," uvedl manažer klubu Jörg Schmadtke.

Německá reprezentace zrušila přípravný zápas s Chile, který měla naplánovaný na tuto sobotu.

Enke, který spáchal sebevraždu skokem pod vlak, trpěl mnoho let depresemi. Podle lékařů a manželky Teresy se nedokázal vyrovnat se smrtí dvouleté dcery Lary, která před třemi lety zemřela na vrozenou srdeční vadu. O potížích se navíc bál mluvit ze strachu, aby se ženou nepřišli o adoptovanou osmiměsíční dceru Leilu.

Reklama

Související témata: