Hlavní obsah

Ital Toni byl kvůli kritice kouče vyřazen z kádru Bayernu

MNICHOV

Italský kanonýr Luca Toni byl kvůli veřejné kritice kouče Louise van Gaala vyřazen z kádru fotbalistů Bayernu Mnichov. Německý klub nastoupí bez světového šampióna už ve středu večer v Lize mistrů proti Maccabi Haifa.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Fotbalista Bayernu Mnichov Luca Toni během utkání proti Schalke

Článek

Toni s nizozemským trenérem už delší dobu nevychází, a když nyní o vzájemné nevraživosti promluvil v italské televizní stanici Rai 3, Van Gaal ho podle listu Bild suspendoval.

"Luca se musí naučit vyrovnat s novou situací v Bayernu. Louis van Gaal jasně řekl, že žádný hráč nemá díky svým zásluhám místo v základu jisté. Každý hráč si na to musí zvyknout," prohlásil sportovní ředitel Christian Nerlinger.

"Už čtyři měsícem s ním máme problémy. Všechno má své hranice. Náš vztah je prakticky u konce," uvedl dvaatřicetiletý útočník a projevil zájem vrátit se do Itálie. O jeho služby má prý zájem AS Řím, ale Bayern dosud odmítal možnost, že by Toni v lednu odešel.

Nejlepší kanonýr předloňské bundesligové sezóny kvůli zranění achillovky zmeškal úvod sezóny a následně se nedokázal prosadit do základní sestavy, což těžce nese. Nedávno dostal vysokou pokutu za to, že odjel ze stadiónu v poločase zápasu proti Schalke poté, co ho Van Gaal vystřídal.

Reklama

Související témata: