Hlavní obsah

Hubník má poraněný sval a zřejmě nestihne ani další zápas Herthy

BERLÍN

Český fotbalový obránce Roman Hubník má problémy se zadním stehenním svalem, kvůli kterým v sobotu přišel o svoji bundesligovou premiéru. Hertha Berlín bez něj zvítězila 3:0 v Hannoveru a teprve podruhé v sezoně brala tři body. Zranění však podle reprezentačního zadáka není vážné a Hubník věří, že do příštího utkání s Mönchengladbachem už naskočí, pokud se bude cítit lépe.

Foto: ČTK/AP

Roman Hubník má problémy se stehenním svalem.

Článek

"Není to až tak vážné, sval není natažený, spíš zatuhlý. Jen jsme v sobotu nechtěli riskovat, abych pak třeba kvůli jednomu zápasu nestál delší dobu. V úterý snad začnu trénovat a kdyby to šlo, tak bych v dalším kole rád hrál," uvedl pro ČTK Hubník.

Pětadvacetiletý stoper, který přišel v zimě do Herthy na půlroční hostování z FK Moskva po vydařené roční štaci ve Spartě, si sval poškodil minulé pondělí na konci soustředění na Mallorce. "Dělali jsme sprinty na umělé trávě a tam jsem ucítil, že se mi oba zadní stehenní svaly začínaly nepříjemně stahovat. V týdnu jsem normálně trénoval, ale nebylo to úplně dobré. Bál jsem se, že kdybych šel do ostrého zápasu, mohlo to prasknout úplně," řekl Hubník.

Ještě v sobotu dopoledne přímo na hřišti zkoušel, jestli by do utkání v Hannoveru přece jen nezasáhl, ale vzápětí se s trenérem Friedhelmem Funkelem shodli, že pro jistotu půjde jen na tribunu. "Když jsem vyrazil do krátkých sprintů, tak jsem tu nohu ani pořádně nepropnul. Nemělo smysl, abych v takovém stavu šel do zápasu," líčil Hubník.

Bývalý kapitán reprezentační jednadvacítky byl rozmrzelý, protože dlouho před duelem bylo jisté, že se objeví v základní sestavě. Takhle si musí na první start v německé lize počkat. "Je to škoda, měl jsem hrát od začátku," litoval Hubník. "Aspoň jsem si mohl vychutnat tu atmosféru. Do Hannoveru přijelo asi pět tisícovek našich fanoušků, byli neuvěřitelní," popisoval Hubník. Náladu mu zlepšilo i vítězství Herthy, která sice zůstává beznadějně poslední, ale od nesestupových pozic ji dělí už "jen" devět bodů.

"Je to pro nás obrovská vzpruha, takový výsledek na začátku jara, navíc na půdě našeho konkurenta. Teď máme doma dva zápasy s Mönchengladbachem a Bochumí a pokud je zase zvládneme, dotáhneme se opět o něco víc," věří Hubník. Uvědomuje si ale také, že může mít problém probít se do sestavy, když bez něj Hertha jasně vyhrála. "Těžko říci, jaké má teď trenér záměry, možné je všechno. Pro mě je klíčové, abych se dal co nejdříve dohromady," uvedl Hubník.

Reklama

Související témata: