Hlavní obsah

Drobný dal přednost sportovní budoucnosti před penězi

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Nabídku lukrativní čtyřleté smlouvy od vedení fotbalistů Herthy Berlín odmítl reprezentační gólman Jaroslav Drobný. V německé metropoli mohl kývnout na velmi zajímavý nový kontrakt, ale dal přednost sportovním ambicím. S klubem se rozloučil v dobrém, druhou bundesligu však hrát nechtěl. Nyní řeší další angažmá - nabídku od jiného německého klubu, ale také z jiné evropské soutěže.

Foto: ČTK/AP

Gólman Jaroslav Drobný v utkání proti Leverkusenu, které rozhodlo o sestupu Herthy Berlín z bundesligy.

Článek

Německá média ve čtvrtek večer stručně informovala o definitivním Drobného odchodu. Brankář přitom nabídku Herthy dlouho zvažoval a odmítl až na poslední chvíli.

"Nabídka byla skutečně velmi dobrá, ale já se neuměl smířit s tím, že bych hrál druhou ligu. Ve čtvrtek v půl šesté jsem to oznámil trenéru Babbelovi a vzápětí i manažerovi Preetzovi. Doufali, že prodloužím, ale moje důvody pochopili a popřáli mi hodně štěstí," uvedl fotbalista.

Popřel tak spekulace některých médií, že se s klubem rozešel ve zlém. "To rozhodně není pravda. S každým se mohou normálně bavit, rozloučení probíhalo v klidu," nechápe, kde se vzaly spekulace o špatných vztazích s funkcionáři.

Nyní ho čeká rozhodování, kam nasměruje své další kroky. O nabídky nemá nouzi, zvlášť když je volným hráčem. "S nějakými kluby moji manažeři jednají, ale ještě není nic tak daleko, abych mohl prozradit, o koho jde. Zájem je z Německa, ale i jiných zemí," uvedl mistr Evropy do 21 let z roku 2002.

Nové angažmá už ale bude řešit z dovolené, i když do Berlína se ještě krátce vrátí. "Nyní jsme s rodinou v Česku, ale brzy vyrazíme na některý z řeckých ostrovů. Ještě předtím však musím do Berlína vyřešit záležitosti ohledně bytu," vysvětlil. Příště už do německé metropole přicestuje pouze jako soupeř.

Pro třicetiletého brankáře bylo působení v Berlíně pátým zahraničním angažmá. Před devíti lety přestoupil do Panioniosu Atény, chytal také v anglickém Fulhamu, nizozemském Haagu a půlrok strávil v Bochumi.

Reklama

Související témata: