Hlavní obsah

Propadákem bundesligy byly podle hráčů výkony Podolského

DÜSSELDORF

Výkony německého fotbalového reprezentanta Lukase Podolského byly v anketě magazínu Kicker označeny za největší propadák uplynulé bundesligové sezóny. V hlasování samotných hráčů dostal negativní podporu 30,9 procenta z nich.

Článek

Podolski nepotvrdil po návratu z Bayernu do Kolína nad Rýnem pověst nebezpečného střelce a v uplynulém ligovém ročníku dal jen dva góly. Přesto figuruje v předběžné nominaci na světový šampionát do Jihoafrické republiky. Na dalších místech žebříčku propadlíků skončili jeho bývalý kolega z Bayernu Mnichov Miroslav Klose a Podolského nástupce v bavorském klubu Mario Gomez.

Pozitivní vysvědčení od svých kolegů dostal naopak obránce Bayernu Thomas Müller, jehož za největší výkonnostní vzestup ocenilo 39 procent dotázaných fotbalistů. Svými výkony zaujali také Marco Reus z Mönchengladbachu a Toni Kroos z Leverkusenu.

Za překvapení roku považují hráči výsledky nováčka z Mohuče, který zakončil sezónu na devátém místě. Podle předpokladů překvapila v negativním smyslu nejvíce sestupující Hertha Berlín.

Reklama

Související témata: