Hlavní obsah

Morávek v Hannoveru hostovat nebude, zájem o něj má Kaiserslautern

BERLÍN

Český fotbalista Jan Morávek podle německého deníku Bild nakonec na hostování z bundesligového Schalke 04 do Hannoveru neodejde. Podle sportovního ředitele Hannoveru Jörga Schmadtkeho se strany na transferu neshodly.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Jan Morávek v dresu Schalke 04 se raduje ze své premiérové branky v Bundeslize.

Článek

Nadějný záložník by nyní mohl zamířit za obráncem Janem Šimůnkem do Kaiserslauternu, který podle listu Neue Presse Hannover o dvacetiletého odchovance Bohemians 1905 projevil zájem.

"Nedokázali jsme se dohodnout. Nic z toho nebude," citoval Bild Schmadtkeho. Informaci deníku potvrdil i Morávek. "Chtěl jsem podepsat. Jsem smutný z toho, že to nevyšlo," prohlásil dvojnásobný český reprezentant, který v minulé sezóně za Schalke odehrál sedm ligových zápasů a vstřelil dva góly.

Podle Morávka mohl být důvodem zájem Hannoveru o brazilského špílmachra Élsona, který byl letos v dolnosaské metropoli na hostování ze Stuttgartu. "Při rozhovoru s panem Slomkou (trenérem Hannoveru) a panem Schmadtkem jsem měl dojem, že si nejsou jistí. Možná čekají na Élsona," citoval tisk českého záložníka.

Trenér ho chce mít na očích 

Morávek by dal přednost hostování v nizozemském Eindhovenu. Trenér Schalke Felix Magath ho ale chtěl raději ponechat v bundeslize, aby ho měl víc na očích.

Schmadtke zájem o udržení Brazilce nevyvrátil. "Může to jít velmi rychle. Tento týden to ale ještě nebude," řekl tisku.

Místo do Hannoveru by se tak velká naděje českého fotbalu mohla stěhovat do Kaiserslauternu, který se letos vrátil do nejvyšší německé soutěže. Podle Neue Presse Hannover už Morávka oslovil kouč "rudých ďáblů" Marco Kurz.

Mladý záložník přestoupil do týmu z Gelsenkirchenu loni za 2,5 miliónu eur (dnes 64 miliónů korun). Částka za jeho hostování údajně činí 150.000 eur (3,9 miliónu korun).

V Kaiserslauternu by se mohl potkat s dalším členem širšího kádru české reprezentace Šimůnkem, který minulý týden přestoupil z Wolfsburgu a s 1. FCK podepsal čtyřletou smlouvu. Bundesligový nováček za bývalého obránce pražské Sparty zaplatil téměř milion eur (asi 26 miliónů korun). V týmu, kterým prošlo v minulosti hned několik českých fotbalistů včetně Pavla Kuky nebo Vratislava Lokvence, působí také záložník Jiří Bílek.

Reklama

Související témata: