Hlavní obsah

Raúl a spol. fárali do dolu. Soupeř Plzně o víkendu může začít s těžbou bodů

GELSENKIRCHEN/PRAHA

Vedle přípravy stihli i netradiční návštěvu. Fotbalisté Schalke krátce před startem druhé poloviny německé bundesligy zamířili do dolu. Jakoby to měla být předzvěst velké těžby. Bodů, možná i trofejí. Schalke v bundeslize ztrácí jen tři body na vedoucí Bayern, je ve hře i v Evropské lize, kde na něj čeká Plzeň.

Foto: Kirsten Neumann, Reuters

Fotbalisté Schalke 04 si zpestřili přípravu na start bundesligového jara sfáráním do dolu.

Článek

Slavný Raúl, který potěšil fanoušky Schalke tím, že s největší pravděpodobností v klubu ještě nějaký ten pátek zůstane, sfáral s celým týmem více než kilometr pod zem. A proč ne. Klub je spjat s regionem. Schalke patří k městu Gelsenkirchen jako těžba uhlí.

V hledišti Veltins arény často bývají k vidění chlapíci v hornické přilbě, fandové z nejvěrnějších. Teď si ji zkusili samotní fotbalisté.

Slavný Raúl González v dole nedaleko Gelsenkirchenu.foto: Reuters/Ina Fassbender

Zatímco o víkendu je čeká vcelku chladné počasí při souboji se Stuttgartem, dole si užili dvouhodinové pocení ve třicetistupňovém vedru. Na tvářích některých byly cestou směrem dolů vidět rozpaky a obavy, ale záhy se rozplynuly a před kamerami někteří z hráčů našli řeč.

„Horko je tu, nahoře je líp než tady, ale máme aspoň z první ruky zkušenost, jak těžce na eura dřou někteří naši fandové,“ řekl kanonýrKlaas-Jan Huntelaar. „Tady získáváme speciální motivaci bojovat o titul pro naše příznivce,“ pokračoval. Obdobně se rozpovídal i obránce Benedikt Höwedes.

Pracovníci dolu už dokonce měli pro svůj klub připravenou repliku trofeje pro mistry. „Ne, ne, nemůžeme to přece zakřiknout,“ odmítal ji razantně trenér Huub Stevens.

Reklama

Související témata: