Hlavní obsah

Fotbalisty Herthy Berlín povede trenér Rehhagel

BERLÍN

Novým trenérem fotbalistů Herthy Berlín, mezi něž patří i český obránce Roman Hubník, se stal Otto Rehhagel. Třiasedmdesátiletý kouč, který v roce 2004 dovedl Řecko k titulu mistra Evropy, se podle agentury SID s klubem dohodl na smlouvě do konce sezony.

Foto: Enrique Marcarian, Reuters

Kouč Otto Rehhagel.

Článek

Vedení Herthy o dohodě s Rehhagelem, který nahradí odvolaného Michaela Skibbeho, informovalo ještě před dnešním bundesligovým zápasem s mistrovským Dortmundem. V něm bude na lavičce dvojice dočasných trenérů René Tretschok a Ante Čovič, Rehhagel se k týmu připojí v neděli.

Skibbe vedl Herthu od prosince, kdy nahradil Markuse Babbela. Na lavičce Herthy ale vydržel pouhých pět zápasů, které všechny prohrál. V tabulce berlínskému klubu patří 15. místo, pouhé dva body nad sestupovým pásmem.

Rehhagel netrénoval od června 2010, kdy opustil řeckou reprezentaci. V bundeslize naposledy vedl v roce 2000 Kaiserslautern, s kterým v roce 1998 získal bezprostředně po postupu z druhé ligy titul. Bývalý hráč Herthy mimo jiné trénoval také Brémy, Dortmund, Bielefeld, Düsseldorf a Bayern Mnichov.

Reklama

Související témata: