Hlavní obsah

Co jsem komu udělal, smutní Hloušek po druhém zranění kolena

Norimberk

Když si fotbalista Adam Hloušek už myslel, že je zpět ve vrcholné formě, dostal v sobotu další políček osudu. Univerzál bundesligového Norimberku si v utkání s Bayernem Mnichov stejně jako předloni vážně poranil levé koleno. Po dvou letech se znovu chystá na martyrium v podobě operace zkříženého vazu a dlouhou rehabilitaci. Člen širšího reprezentačního kádru se ale sebelítosti nepoddává: v duchu už spřádá plány na návrat. V září chce být na hřišti zpátky v plné síle.

Foto: Daniel Maurer, ČTK/AP

Adam Hloušek (vpravo) si obnovil zranění kolena.

Článek

Poté, co si v sobotu večer v norimberské nemocnici vyslechl pro sportovce krutou diagnózu, na chvíli jej prý přepadla bezmoc. "Říkal jsem si, co jsem komu udělal... Fotbalu jsem vždycky obětoval všechno, nikdy nic neošidil, ale život mě zkouší dál. Je to pro mě rána, ale snad mě to zase posílí a vrátím se ještě silnější," řekl Hloušek ČTK.

V duelu s Bayernem jej zlá chvíle potkala už v prvním poločase. Hloušek si koleno pochroumal při špatném došlapu. V tu chvíli ale ještě netušil, jaké to bude mít následky. "Cítil jsem, že se mi v kolenu něco hnulo, ale normálně jsem mohl pokračovat, kopal jsem i standardky. Ale pak jsem si koleno podvrtl podruhé a dál už to nešlo," popisoval Hloušek.

Nebyla to facka jako před dvěma lety

V poločase musel střídat a po zápase hned mířil do nemocnice. "Když mi řekli, že to je zase utrženej křížák, už jsem to bral tak nějak smířeně. Nebyla to taková facka jako před dvěma lety, kdy jsem ze všeho byl hodně špatný," řekl jablonecký odchovanec, který má vedle vazů poškozený i meniskus.

Dobře ví, co jej v nejbližších týdnech a měsících čeká. Když si zkřížený vaz přetrhl ještě ve Slavii, osm měsíců mu trvalo, než se vrátil do zápasového rytmu. Minulé zkušenosti při další léčbě a rehabilitaci využije.

"Vracím se tam, kde jsem byl před dvěma lety. Udělám nějaké věci jinak než při první léčbě, kdy jsem na sebe možná byl až příliš opatrný. Teď vím, co si dovolit, abych se vrátil rychleji než poprvé. Mám obrovskou motivaci, abych zase co nejrychleji byl zpátky v bundeslize, " řekl Hloušek. Na konci léta by rád zase hrál. "I tak je toho zranění škoda, protože jsem v poslední době cítil, že mám fazonu jako před tím prvním zraněním, že je to zase ten starý Hloušek," líčil hráč, který má na kontě pět startů v reprezentaci.

Operaci přetrženého vazu a menisku se podrobí ve středu v Augsburgu u ortopeda Ulricha Boenische, který českého hráče měl v péči už při jeho prvním zranění. Rehabilitaci Hloušek podstoupí v Norimberku. "Přímo na stadionu máme výbornou rehabilitační linku se vším všudy. Je dobře, že budu pořád s týmem a aspoň budu moci spát ve své posteli," řekl Hloušek.

Reklama

Související témata: