Hlavní obsah

Dortmund - Bayern 1:0Robben zahodil penaltu, Lewandowski přiblížil Dortmund k titulu

Dortmund
Aktualizováno

Fotbalisté Borussie Dortmund porazili ve šlágru 30. kola bundesligy na vlastním stadiónu Bayern Mnichov 1:0 a čtyři kola před koncem ligové sezóny mají na prvním místě tabulky šestibodový náskok právě před bavorským celkem. Jediný gól zápasu vstřelil šikovnou tečí Lewandowski. Na druhé straně neproměnil Robben pokutový kop.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Fotbalisté Borussie Dortmund se radují z vítězství nad Bayernem Mnichov.

Článek
Fotogalerie

Domácí oblečení ve své tradiční žluto-černé kombinaci poháněni osmdesáti tisíci diváky se na svého slavnějšího soupeře vrhli od začátku zápasu. Už ve druhé minutě šel z úhlu sám na Neunera Lewandowski, gólmana Bayernu se mu podařilo přelobovat, míč ale skončil mimo.

Další šanci Borussie zlikvidoval právě Neuer. V šesté minutě poslal prudký centr z pravé strany Subotič, v pokutovém území střílel Grosskreutz, jeho pohotovou ránu vyrazil gólman Mnichova nohou. Neuer zasahoval i ve 25. minutě po povedené sólové akci Kagawy.

Bayernu trvalo půl hodiny, než se dostal do první větší příležitosti. Postaral se o ni podařenou střelou Kroos. Jeho dělovce k zadní tyči ale scházel zhruba půlmetr. Na druhé straně se mohlo skóre měnit ve 37. minutě, když po centru znovu z pravé strany hlavičkoval Lewandowski. Jeho pokus ale skončil jen na tyči.

Do druhé půle nastoupili fotbalisté Bayernu mnohem aktivněji, do vážnější příležitosti se ale propracovat nedokázali. Po hodině hry pálil zevnitř pokutového území Ribéry, ale rána mu nesedla. Na druhé straně minul aktivní Kagawa.

Hořký konec pro Robbena

Domácí se gólu dočkali 13 minut před koncem druhé půle. Obrana Bayernu odvrátila centr pouze na hranici pokutového území, kde k přízemní střele natáhl Grosskreutz a Lewandowski balón šikovně tečoval před připraveným Neuerem.

Obrovskou šanci na vyrovnání měl pět minut před koncem Robben. Ribéry ho vyslal pasem do pokutového území a Nizozemci zkřížil cestu gólman Weidenfeller. Sudí po kontaktu odpískal pokutový kop. Balón si postavil sám Robben, ale střela se mu nepovedla a brankář Dortmundu balón bezpečně chytil.

Robben mohl zaváhání napravit v první minutě nastavení, když se k němu zcela nečekaně odrazil míč. Nizozemský záložník však zhruba dva metry od brány neskutečně přestřelil. V poslední minutě nastavení nastřelil z rychlého brejku Lewandowski ještě tyč.

Německá fotbalová liga, 30. kolo:
Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 1:0on-line
Branka: 77. Lewandowski.
Ostatní zápasy 30. kola:
Hannover - Wolfsburg 2:0 (44. Diouf, 77. Ya Konan), Hoffenheim - Hamburk 4:0 (17. Vestergaard, 25. Salihovič z pen., 51. Johnson, 59. Schipplock), Leverkusen - Kaiserslautern 3:1 (1. Kiesslig, 57. Rolfes, 69. Reinartz - 42. Derstroff), Norimberk - Schalke 4:1 (45. a 87. Didavi, 25. Balitsch, 37. Simons z pen. - 85. Holtby).

Reklama

Související témata: