Hlavní obsah

Jiráček a Betis? Nesmysl, tvrdí agent Lacina. V úvahu připadá jen hostování v rámci Německa

Praha

Odchod reprezentačního záložníka Petra Jiráčka z Wolfsburgu do Betisu Sevilla, o němž se spekuluje v Česku i Německu, označil hráčův agent Dalibor Lacina v rozhovoru pro Sport.cz a Právo za nesmysl. „Není na tom ani trochu pravdy. Hovořil jsem v posledních pěti dnech několikrát s trenérem Wolfsburgu Felixem Magathem a jasně jsme mu s Petrem řekli, že nechce odejít z Wolfsburgu, a pokud by tam nedostal šanci, půjde jenom v rámci Německa,“ zdůraznil Lacina.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Jiráček

Článek

Wolfsburg má zájem o španělského záložníka Beńata Etxebarriu z Betisu Sevilla. Magath však utratil v létě za posily 19 miliónů eur a na tak drahého hráče už nemá prostředky. Objevila se proto spekulace, že by baskický středopolař byl vyměněn za Jiráčka, kterého by Betis bral všemi deseti, protože o něj projevil zájem už v průběhu mistrovství Evropy.

„V té době se o Petra vážně zajímala řada klubů z Francie, Itálie, Ruska i Španělska, kde nebyl Betis jediným. My jsme se ale s Petrem dohodli, že chce zůstat ve Wolfsburgu, ale s vidinou, že bude nastupovat pravidelně. Tohle vám nezaručí žádný trenér, natož Magath, který točí se sestavou v každém zápase. Nicméně on sám vyvolal schůzku a měl by se vyjádřit, jaké má s Jiráčkem úmysly. Je jasné, že Petr potřebuje hrát i vzhledem k reprezentaci," dodal Lacina.

Magath si Jiráčka cení a vysadil na něj prý dosti vysokou přestupovou částku, kterou ale Lacina a německá strana nechtějí specifikovat. „Bere to ale jako nejkrajnější možnost, protože Petra si chce v mužstvu nechat," říká Lacina. Problém je v tom, že Wolfsburg má v kádru momentálně devětatřicet hráčů a jistotu základní sestavy mají maximálně gólman Benaglio a útočník Olič, který přišel z Bayernu. Ostatní musí čekat, pro jakou variantu se Magath rozhodne.

„Máme čas do 31. srpna, kdy se zavírá přestupové okno. Do té doby by se měl kouč vyjádřit. Pochopitelně se mu nechce jít do hostování, i když v Německu je o Petra velký zájem, ale aby posiloval soupeře, to ne. Velké peníze mu za přestup na konci období také nikdo hned tak nedá, protože kdo co mohl, tak už utratil. V každém případě my neustoupíme ze svého rozhodnutí zůstat ve Wolfsburgu, a pokud by Petr neměl reálnou šanci tam pravidelně nastupovat, tak jinde v Německu. Zahraničí v žádném případě nepřipadá v úvahu," vysvětlil Lacina.

Odejde Petr Jiráček z Wolfsburgu?
ano
72,1 %
ne
27,9 %
Celkem hlasovalo 2246 čtenářů.

Reklama