Hlavní obsah

VIDEO: To byla paráda! Brankář Neuer po vzoru Higuity zaútočil a po jeho akci Bayern málem vyrovnal

Mnichov

Tak tohle se jen tak nevidí. Fotbalový brankář vyrazí podporovat útok až na polovinu soupeře, obejde dva protihráče a po jeho akci nakonec skončí míč na břevně. V devadesátých letech tímto způsobem bavil diváky Kolumbijec René Higuita a zdá se, že našel svého následníka. Šestadvacetiletý gólman Manuel Neuer ve službách Bayernu Mnichov v závěru bundesligového utkání s Leverkusenem rozjel skvělou akci, po níž Pizzaro nasměroval balón na břevno.

Brankář Manuel Neuer v roli záložníka.

 
Článek

Leverkusen už těsný náskok v Allianz Areně udržel a na půdě bavorského klubu slavil po výhře 2:1 po dlouhých sedmnácti letech vítězství. Svěřenci trenéra Juppa Heynckse naopak na úctyhodnou sérii osmi ligových výher v řadě nenavázali, přesto domácí příznivci po zápase příliš netruchlili. Jejich miláčci stále neohroženě vévodí tabulce, navíc je těsně před koncem zvedl svými kousky ze sedadel Neuer, který o přízeň v mnichovském celku musel bojovat. Loni totiž přišel do Bayernu z nenáviděného Schalke.

Rodák z Gelsenkirchenu má na brankáře skutečně výbornou techniku, což prokázal i v duelu 9. kola. Míč mu po zpracování nohou sice odskočil, jenže následně vyhrál souboj se Samem, kličkou se zbavil dvou protihráčů a předložil míč Müllerovi, po jehož centru Pizzaro málem zařídil domácím vyrovnání.

Reklama

Související témata: