Hlavní obsah

Lékař německých fotbalistů odnesl pád na hřišti zraněním a operací

Mnichov

Velmi smolně skončil páteční zápas kvalifikace mistrovství světa s Rakouskem pro lékaře německé fotbalové reprezentace Klause Edera. Když šel na trávník mnichovského stadionu ošetřit obránce Marcela Schmelzera, podklouzl a při pádu si natrhl sval v levé noze, zlomil si prsteník a musel na operaci.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Lékař německé fotbalové reprezentace Eder svůj pád těžce odnesl.

Článek

„Teď sám na sobě vyzkouším to, co vždycky říkám svým pacientům, že při léčbě je nejdůležitější trpělivost," řekl na internetových stránkách německého svazu šedesátiletý Eder, který u reprezentace pracuje už 25 let.

„Potěšilo mě, jak se o mě hráči postarali. Philipp Lahm mi přinesl led, zatímco Mesut Özil a Miroslav Klose mě odvedli ze hřiště a odnesli mi kufřík," uvedl Eder, jenž se po utkání podrobil operaci zlomeného prsteníku levé ruky. „Dali mi do něj dva dráty. Zákrok byl nutný, protože se mi úlomek kosti dostal do kloubu," řekl.

Jak dlouho bude Eder „mimo hru", zatím není jasné. Kvůli zranění však určitě vynechá úterní kvalifikační zápas na Faerských ostrovech, kam s německým týmem neodcestoval.

Reklama

Související témata: