Hlavní obsah

Jiráček ušetřen šoku, Magath do Hamburku nejde. Zatím

Hamburk/Praha

Těžké rány stíhají fotbalisty Hamburku. Víkendové napadení od fanoušků bylo důsledkem šesté bundesligové porážky v řadě. Noční můrou pro českého záložníka Petra Jiráčka, který v poslední době zůstává mezi náhradníky, musely být i zvěsti o tom, že léčit problémy mužstva přijde kouč Felix Magath.

Foto: Sport.cz

Záložník Petr Jiráček na tréninku HSV.

Článek

Právě trenérský ras měl pomoci ve chvílích nejhorších, kdy se HSV dusí na sestupové pozici. Ale při osmihodinovém jednání vedení klubu Magathovo jméno neprošlo. A tak koučem zůstává Bert van Marwijk.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Nerezignuji," vyjádřil se Van Marwijk po sobotní porážce 0:3 s Herthou, ač už v minulých týdnech čelil ostré kritice, že tým málo trénuje a že on sám si nezřídka dopřává volno a jezdí za blízkými domů do Nizozemska.

V klubu vládne chaos. V hodinách, které přímo na stadiónu ukazují, že už padesát let je Hamburk jako jediný v Německu prvoligový, začíná obrazně řečeno povážlivě hrkat. A nic nesignalizuje obrat.

„Fanoušků jsme se docela báli," přiznal o víkendu po incidentu s příznivci šokovaný Rafael van der Vaart, hvězda týmu, ve kterém působí i další Čech, brankář Jaroslav Drobný.

Drsné Magathovy metody si Jiráček pamatuje

A do toho všeho ještě stále může přijít Magath se svými drsnými metodami. Jiráček je má v živé paměti. Do Wolfsburgu jej kdysi přivedl coby svého koně právě obávaný trenérský mág. A byl to zase Magath, kdo dal pokyn, že Jiráček je pro jeho mužstvo nepotřebný a nechal ho odejít do Hamburku. „Bylo to pro mě překvapení, ale vzal mě do bundesligy a dobře připravil na Euro 2012," vracel se Jiráček před časem s nadhledem k Magathovu kroku. A teď možná bude s trenérským tvrďákem znovu na jedné lodi.

Magath kdysi býval hvězdou zálohy Hamburku, pak ho i vedl, největší úspěchy na lavičce však sbíral s Bayernem a Wolfsburgem.

Německá média zatím spíše jen dedukují, co se vskutku děje. Předseda hamburského klubu Jens Meier měl volat Magathovi, že pro něj zatím nemá ve vedení dostatečnou podporu. Jisté je, že Hamburk čeká ve středu domácí pohárové čtvrtfinále s Bayernem a v příštím ligovém kole souboj s posledním Braunschweigem. Stále s Van Marwijkem na lavičce.

"Budeme bojovat do konce a věřím, že se zachráníme, i když to teď vypadá, že klub se snaží o sebezničení," komentoval během kratičké pondělní tiskové konference Van Marwijk dění v HSV.

Reklama

Související témata: