Hlavní obsah

Hannover - Bayern 0:4Bayern v pohodě porazil Hannover a bundesligu vede už o 19 bodů

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Hannoveru s obráncem Františkem Rajtoralem prohráli ve 22. kole německé ligy 0:4 s Bayernem Mnichov, který natáhl svou sérii neporazitelnosti na 47 zápasů a tabulku vede už o devatenáct bodů. V bundeslize vyhrál Bayern 14. duel za sebou a blíží se tomu, aby oslavil titul už v březnu.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Sebastien Pocognoli (vlevo) z Hannoveru v souboji o míč s Arjenem Robbenem z Bayernu.

Článek

Rajtoral si v této sezóně proti Bayernu zahrál už dvakrát v Lize mistrů za Plzeň a v neděli s Hannoverem proti bundesligovému suverénovi dopadl podobně jako s celkem, z nějž v Německu hostuje. Jeho tým neskóroval, zatímco soupeř si pohlídal vítězství.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Svěřenci Pepa Guardioly, který nechal po důležitém vítězství 2:0 v osmifinále Ligy mistrů nad Arsenalem odpočívat brankáře Manuela Neuera, si zajistili tři body už v první půli. Mezi střelce se zapsali Thomas Müller a Thiago Alcántara, po přestávce završili další exhibici Bayernu znovu Müller a Mario Mandžukič.

Frankfurt bez útočníka Václava Kadlece remizoval na domácím hřišti bez branek s Brémami, za které odehrál závěr utkání český obránce Theodor Gebre Selassie. Oba celky mají na kontě 22 bodů.

Eintracht v posledních dvou domácích zápasech získal po třech bodech a konečně ukončil 266 dní dlouhé čekání na výhru na svém stadiónu, proti Werderu se ale před vlastními fanoušky přes výraznou převahu střelecky neprosadil.

I díky 55 minut dlouhé přesilovce po vyloučení Felixe Kroose zvítězil na střely 21:3, ale selhal i v největších šancích. Souboj celků, které jsou jen čtyři body od přímého sestupu, tak skončil pro oba týmy nepříjemnou remízou.

Německá fotbalová liga - 22. kolo:
Eintracht Frankfurt - Brémy 0:0,
Hannover - Bayern Mnichov 0:4 (25. a 59. T. Müller, 34. Thiago, 66. Mandžukič).

Reklama

Související témata: