Hlavní obsah

Na Hoenesse v base čekají i zabijáci dětí. Měl by být neustále střežen, varuje právník

Mnichov/Praha

Že by měl pracovat coby majitel firmy na párky třeba ve vězeňské kuchyni, to by asi tak hrozné nebylo. Ale další vyhlídky pro Uliho Hoenesse, dnes už bývalého prezidenta fotbalového Bayernu, nejsou před očekávaným nástupem do vězení vůbec vábné.

Foto: Pool, Reuters

Prezident Bayernu Uli Hoeness před soudem.

Článek

Vězení pro drobné podvodníčky? Ne. Čeká ho podle všeho kriminál jako řemen. Německý deník Bild představuje Hoenessovi předpokládané budoucí spolubydlící. A dává si pořádně záležet, aby to vykreslil náležitě barvitě.

Připomíná, že Landsberg dlouhodobě - na doživotí - obývá i člověk, který neváhal zabít neteře, osmiletou Chiaru a jedenáctiletou Sharon, aby se dostal k dědictví. Hoenessovi může být útěchou, že právě tento muž je zjevně fandou mnichovského velkoklubu. Při policejním výslechu v roce 2011 se prý zajímal o jedinou věc: Jak zrovna hrál Bayern?

V Landsbergu si odpykává trest asi třicet dalších zabijáků. Ne že by s těmi největšími raubíři Hoeness musel sdílet celu, ale na vězeňském dvoře se s nimi určitě potkat může. „A také na místních společných akcích," připomíná Bild.

Může být terčem útoku

Joe Bausch, který coby lékař pracoval třicet let ve vězení, tvrdí, že nelze podceňovat hrozbu, která na Hoenesse čeká. Každý exprezidenta zná. Může být terčem útoku.

„Nesmí být nikdy ponechán bez dozoru," varuje i právník Jan Stübing s tím, že napadení mezi vězni jsou na pořadu takřka den co den. „Vzhledem k postavení je opravdu rizikovým kandidátem," připomíná dále Stübing.

Dobrou zprávou pro Hoenesse je to, že mezi zavřeným je určitě spousta fandů Bayernu. Ten má v Německu jednoznačně nejširší základnu příznivců, kteří - alespoň ti na svobodě - v minulých dnech dali Hoenessovi najevo velkou podporu. Ale samozřejmě je otázkou, jak to vše s dvaašedesátiletým Hoenessem bude. Do vězení, které leží 55 kilometrů od Mnichova, má nastoupit v „dohledné době".

Kdo ví, jestli vůbec bude moci sledovat zápasy Bayernu alespoň v televizi. S placenými kanály, které velkou část zápasů vysílají, je totiž ve vězení problém.

Hoeness, jehož prezidentské sedadlo v Allianz areně při víkendovém utkání s Leverkusenem už zůstalo prázdné, byl odsouzen minulý týden. Verdikt o vězení na tři a půl roku za obří daňové úniky roku přijal bez toho, že by se pokusil odvolat. Na funkci prezidenta sám rezignoval.

Reklama

Související témata: