Hlavní obsah

Neuer dostal v Bayernu konkurenci, z Liverpoolu přichází Reina

Portland/Mnichov
Aktualizováno

Vedení fotbalistů Bayernu Mnichov se rozhodlo zvýšit konkurenci na brankářském postu. K čerstvému mistrovi světa a dosavadní neotřesitelné jedničce Manuelu Neuerovi přichází z Liverpoolu španělský reprezentant Pepe Reina. Angažování jednatřicetiletého gólmana oznámil německý klub na svých webových stránkách.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Pepe Reina odchází z Liverpoolu do Bayernu Mnichov.

Článek

Reina v minulé sezóně hostoval z Liverpoolu v Neapoli, kde patřil k oporám týmu a pomohl k vítězství v Italském poháru. Představil se také na MS v Brazílii, kde pomohl Španělsku k jediné výhře ve skupině nad Austrálií (3:0).

Na ostrovy se už ale Reina nevrátí. Bayern se v rámci amerického turné dohodl s Liverpoolem na přestupu za zhruba tři milióny eur (83 miliónů korun). Pepe Reina se podle ředitele Bayernu Karla-Heinze Rummeniggeho v nejbližších dnech přesune do Mnichova na lékařské vyšetření, po úspěšné prohlídce podepíše několikaletý kontrakt. V kádru německého mistra bude už čtvrtým Španělem.

"Je to nesmírně zkušený hráč, který vyjádřil přání hrát za Bayern. Chtěl se zúčastnit tohoto dobrodružství, i když ví, že Manuel Neuer je číslo jedna a pokud se nic nestane, vždy naší jedničkou zůstane," prohlásil Rummenigge. Na pozici trojky mezi tyčemi Bayernu se posune zkušený náhradník Tom Starke.

Reklama

Související témata: