Hlavní obsah

Hloušek honil Robbena, ten dal gól a Stuttgart je poslední

Stuttgart/Praha

Uhlídat Arjena Robbena je oříšek. V sobotu ho nerozlouskl ani šestadvacetiletý záložník Stuttgartu Adam Hloušek. „Létající Holanďan“ dal gól a prakticky rozhodl o výhře Bayernu, který si udržel osmibodový náskok. Naopak Stuttgart klesl na poslední příčku bundesligy.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Fotbalista Stuttgartu Adam Hloušek (vlevo) se se spoluhráčem Oriolem Romeuem snaží zastavit Mitchella Weisera z Bayernu.

Článek

„Hlídat Robbena je strašně těžké. Trenér mě postavil do středové řady s tím, že mám pomáhat krajnímu bekovi zdvojovat právě Robbena. Pořádně jsme si zaběhali, ale docela se nám na něj dařilo. Nemohl se přes nás dostat, míče hodně vracel zpátky. Jenže on je pořád skvělý, nesmírně rychlý, technický, dokáže skórovat z nulových prostorů, momentálně je to asi nejlepší hráč Bayernu. Nakonec jsme ho neuhlídali a dal nám gól, který rozhodl zápas. Vlastně jsme úkol nesplnili. Je to Pan fotbalista s velikým P,“ přiznal v rozhovoru pro Sport.cz a Právo Adam Hloušek.

Bayern není, co býval

Zápas trápícího se Stuttgartu s obávaným gigantem však nebyl jednoznačnou záležitostí favorita. „Z našeho pohledu je výsledek 0:2 dost krutý. Do vedoucího gólu pár minut před koncem první půle jsme Bayern prakticky k ničemu nepustili. Hráli jsme velmi dobře, i když oni měli míč víc v držení. My jsme pozorně bránili a chodili do brejků, trefili jsme i tyč. Jenže Robben z poměrně obtížné pozice ze strany nádherně trefil balón. Když s Bayernem prohráváte, je to pak hodně těžké. Do druhé půle ještě změnili rozestavení na 3-5-2. Vpředu jich bylo najednou víc. Zatlačili nás. Přesto jsme se snažili se zápasem něco udělat, ale krátce před koncem skóroval Alaba a bylo hotovo,“ smutnil Hloušek.

Bayern v týdnu vyhrožoval, že se právě ve Stuttgartu chytí a smete ho. „Toho jsme se nebáli. Viděli jsme jeho předchozí zápasy a řekli jsme si, že se s ním dá hrát. Chybělo nám víc štěstí. Měli jsme šance, hodně standardek, proto tvrdím, že prohra byla krutá,“ litoval Hloušek.

Podle českého záložníka Bayern není zdaleka tím, čím býval. „Je vidět, že má pod koučem Guardiolou problémy. Nejsou na tom moc dobře. Do Heynckesovy mašiny, která všechny drtila, má hodně daleko. Není to ten Bayern, jak ho zná celá Evropa. Jestli se rychle nezvedne, může mít ještě potíže,“ pravil.

Sestupu se nebojí, na reprezentaci nemyslí

Slavný Stuttgart bojuje o bundesligové přežití, ale ze sestupu strach nemá. „Spadli jsme na poslední místo, ale bodové rozestupy jsou minimální. Dortmund v sobotu vyhrál a z poslední osmnácté příčky vyskočil na šestnáctou. Máme za sebou tři zápasy, mezi nimi těžký Bayern, teď musíme bodovat. Zažil jsem podobnou situaci i loni. Když navážeme na výkon proti Bayernu, nemám obavu. V klubu nikdo nepanikaří. Zachráníme se,“ pravil Hloušek přesvědčivě.

Trenér reprezentace Pavel Vrba říkal na začátku roku, že chce vidět i stuttgartského záložníka. „Zatím jsme v kontaktu nebyli, ale také jsem to četl. Upřímně řečeno, v hlavě teď reprezentaci nenosím. Pro mne bylo důležité, abych se dostal po zimní pauze do základní sestavy, protože ve Stuttgartu jsem spokojený a chci tu hrát. Když se v ní udržím a bude se mi dařit, třeba si na mne trenér vzpomene. Samozřejmě by to bylo moc fajn,“ přiznal Hloušek, že návrat do reprezentace by se mu zamlouval.

Reklama