Hlavní obsah

Karlsruhe - Hamburk 1:2 PPHamburk uspěl v barážovém dramatu. Stále drží primát, ještě nikdy nespadl z bundesligy

Karlsruhe

Hamburk vyhrál v odvetě baráže o fotbalovou bundesligu 2:1 po prodloužení v Karlsruhe (první zápas 1:1), stále tak je jediným klubem, který nikdy nesestoupil z nejvyšší německé soutěže. Český záložník Petr Jiráček zůstal jen na lavičce hostujícího týmu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Nicolai Müller jásá, dal gól v prodloužení a zajistil tak Hamburku účast i v příštím ročníku první bundesligy.

Článek
Fotogalerie

Až přes baráž se celek ze severu Německa zachraňoval už v minulé sezóně, kdy uspěl proti Fürthu. Obří problémy měl pak v celém tomhle soutěžním ročníku, ale teď se o něm může hovořit jako o dinosaurovi, který opět přežil velkou hrozbu pádu. V prvním i v odvetném zápase prohrával, vždy dokázal srovnat a v odvetě se mu zdařil obrat.

Zakládající klub bundesligy ho dotáhl v prodloužení, které vybojoval gólem v první nastavené minutě řádné hrací doby.

Karlsruhe mělo návrat do bundesligy po šesti letech nadosah, poté co ho v 78. minutě poslal do vedení Reinhold Yabo. Hosté ve snaze odvrátit historický sestup si vytvořili v závěru tlak a za soupeřovu ruku (nastřelenou!?) získal přímý kop, který precizně proměnil Marcelo Díaz a poslal zápas do prodloužení. Pro chilského záložníka to byl první gól v sezóně.

Obrat Hamburku dokonal pět minut před koncem nastavené třicetiminutovky po rychlé kombinaci střídající Nicolai Müller. Domácí ještě měli v závěrečných sekundách šanci na zdramatizování duelu, ale pokutový kop Rouwenu Henningsovi skvěle chytil René Adler, jenž se během sezóny střídal v brance s Jaroslavem Drobným, kterého v posledních týdnech vyřadilo zranění.

Hamburk tak bude i v třiapadesáté bundesligové sezóně patřit mezi osmnáctku elitních německých týmů.

Baráž o účast v německé fotbalové lize - odveta:
Karlsruhe - Hamburk 1:2 po prodl. (78. Yabo - 90.+1 Díaz, 115. Müller).
První zápas 1:1, Hamburk se udržel.

Reklama

Související témata: