Hlavní obsah

Limonádníci už zdrhají i Bayernu. Co na tom, že je nesnáší celé Německo

Leverkusen

Každá série jednou končí. A tak i fotbalisté Bayernu Mnichov po 425 dnech a 39 kolech opustili první příčku bundesligy. Senzace je o to větší, že se o ni postaralo Lipsko, jediný zástupce bývalé NDR v soutěži. Fotbalový zázrak šlechtí milióny majitele týmu rakouského miliardáře Dietricha Mateschitze. Kvůli averzi k němu jeho hráče nenávidí celé Německo. Efekt je přesně opačný, Lipsko po 11. kole vede tabulku a uniká Bayernu o tři body.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Senzační obrat Lipska v zápase s Leverkusenem Video: sntv

 
Článek

Nemají lehkou pozici. Koukají na ně především jako na reklamní nosič zazobaného výrobce energetických nápojů. Dietrich Mateschitz je pro fanoušky na bundesligových stadiónech jako červený hadr pro býka.

Není se ani co divit, když klidně obchází německé předpisy, podle nichž nesmí pojmenovat klub podle své firmy. RB Lipsko, to je přece jasně Red Bull Lipsko. Jenže koumák Mateschitz vymyslel fintu, RB je prý zkratka pro Rasen Ballsport, tedy „míčový sport na trávníku"...

Jeho chlapci každopádně hrají parádní fotbal a v posledním kole zvládli v Leverkusenu velký obrat. Podívejte se na sestřih zápasu, který vynesl limonádníky až na vrchol.

Reklama

Související témata: