Hlavní obsah

Zdeněk Pospěch: Zbyněk je rychlý a tvrdý útočník

Pondělní dohrávka Liberce se Spartou nebude jen bitvou o první místo a soubojem domácího záložníka Jiřího Bílka se svým strýcem na lavičce Sparty Michalem, síly změří i dva jmenovci - Zdeněk a Zbyněk Pospěchové. Sparťanský útočník se těší na souboj s bývalým kolegou. "Navíc jsme spolu hráli i v Opavě," zavzpomínal Zdeněk Pospěch v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Zdeněk Pospěch na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Ve čtvrtek Sparta prohrála po špatném výkonu v Poháru UEFA s Waregemem. Jak obtížně se takový zápas vymazává z pamětí?

Tenhle se nedá úplně vymazat. Z naší strany to bylo strašné. Takový zápas zůstane v paměti dlouho. Smazat nebo alespoň ho zatlačit lze jen dobrými výkony a výsledky v dalších zápasech. O to se teď musíme snažit a v pondělí máme možnost ho odčinit v Liberci, i když těžšího soupeře jsme v tuto chvíli nemohli v lize dostat. Navíc hrajeme na trávníku úřadujícího mistra.

Nemůže se zápas s Waregemem podepsat na psychice mužstva?

Věřím, že nebude mít na náš výkon žádný vliv. A pokud ano, tak jedině motivační. Musíme v Liberci uspět a bodovat.

V čem vidíte přednosti Liberce?

Je to velmi dobře složený a velice komplexní tým. Má výborného brankáře, velmi dobrou obranu, kvalitní středovou řadu a dva hodně nebezpečné útočníky.

Jedním z nich je váš jmenovec a krajan z Opavska Zbyněk Pospěch, s nímž se jistě potkáte i na trávníku. Jak byste ho charakterizoval?

Už jsem řekl, že to je velmi dobrý útočník. Velice rychlý, drzý, nepříjemný v osobních soubojích. Je tvrdý, nebojí se. Má také velmi dobrou koncovku. Musíme si ho pohlídat.

Vy ale nejste příbuzní...

Nejsme, ale mnoho lidí si to stále myslí. Možná i proto, že jsme oba z Opavska. Tam je toto příjmení poměrně běžné. V Opavě jsme spolu také hráli. Zbyněk přišel do mužstva krátce předtím, než jsem odešel do Baníku.

Znáte se nějak blíž, telefonujete si?

Známe se dobře nejen z Opavy, oba jsme byli chvíli i ve Spartě. Teď si moc netelefonujeme, ale když se potkáme, popovídáme si. Určitě si nevoláme, abychom se hecovali.

Reklama

Související témata: