Hlavní obsah

ON-LINE: Fotbal Liberec vs. Sparta

PRAHA

Šlágr 13. kola fotbalové Gambrinus ligy se hraje v pondělí od 17:15 h v Liberci. Mistr a vedoucí tým tabulky domácí Slovan hostí Spartu, která už je za ním na druhé příčce jen o dva body. Sparta v minulé sezóně oba souboje prohrála, ale na podzim pod novým koučem Michalem Bílkem v lize neokusila hořkost porážky. Sledujte on-line reportáž Sport.cz z utkání!

Článek

Na trenérských lavičkách se sejdou dva bývalí spoluhráči z úspěšné Sparty osmdesátých let a velcí kamarádi. "Občas si zatelefonujeme, ale teď už na to dlouho nebyl čas. Moc se na Michala těším, ve Spartě jsme prožili krásné roky. Teď jsme každý na jiné straně barikády, ale na to už jsme si zvykli. Minulý rok se Standou Grigou to bylo ještě pikantnější, před tím jsme trénovali spolu. S Michalem se ale před zápasem nehecujeme," řekl Právu Vítězslav Lavička. "S Víťou jsme spolu byli i na vojně v Chebu. Dokonce jsme spali na jednom pokoji. Máme k sobě blízko," dodal Michal Bílek.

Jak dopadne zápas Liberec - Sparta?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Ostuda v poháru

Oba týmy pojí i čtvrteční ostudné prohry v Poháru UEFA. Sparta podlehla belgickému Waregemu 1:3, Liberec prohrál v portugalské Braze dokonce 0:4.

"Nechci spekulovat, jaký vliv budou mít čtvrteční prohry na hráče obou týmů. Liga je něco jiného. My jsme si k tomu řekli své a tím to skončilo. Před námi je zápas se Spartou a věřím, že nás přijde povzbudit plný stadión. Hráče nemusím motivovat. Mají obrovskou chuť vyhrát a upevnit si vedoucí pozici v tabulce. Fanoušci by jim jistě odpustili i Bragu," přemýšlel Lavička.

"My jsme si to vyříkali pěkně na rovinu. Jsem za tu zbytečnou prohru hodně naštvaný. Tohle je ale něco jiného. Nezbourali jsme to, co jsme zatím udělali. Hráči vědí, o co jde a s kým hrají. Motivace je velká," přidal se Bílek.

Liberec jde tvrdě za úspěchem

"Sparta se zlepšila, nelze se zaměřit jen na nějakou činnost nebo jednotlivce. Podstatné je, co chceme a co budeme hrát my," odmítl odkrýt karty Lavička. "Několik hráčů si léčí šrámy z Bragy. Změny nevylučuji."

Bílek soudí, že Liberec je tým, který jde v každém zápase tvrdě za úspěchem. "Má velmi dobrou defenzívu a kvalitní rychlý protiútok," složil kompliment soupeři Bílek. Už má k dispozici Huška, hrát mohou Horváth a Rezek, otazník visí nad Blažkem. "Ke změnám oproti Waregemu určitě dojde," slíbil.

Zápas dostává pro mnohé hráče z obou táborů nádech derby, protože řada z nich prošla Libercem resp. Spartou. Záložník Jiří Bílek se postaví v roli soupeře proti svému strýci Michalu Bílkovi, kouči Sparty. Oba působili ještě před rokem v Blšanech. Na jaře se už potkali jako protivníci v duelu Blšany-Liberec. "Tentokrát to bude sledovanější a vypjatější zápas. Jde o první místo v tabulce a obě strany prožívají velké odhodlání. Doufám, že se hlavně dostanu na hřiště a dobře to pro nás dopadne," svěřil se Jiří Bílek.

pondělí 17.15 h, vysílá ČT2)LIBERECSPARTAON-LINE
1. místo, 27 bodůNejistý start Janů a Frejlacha, k dispozici je i mladík Blažek.Bílek slibuje změny v sestavě, v lize neinkasovali 512 minut.2. místo, 25 bodů

Reklama

Související témata: