Hlavní obsah

Plzeň začala rok kanonádou, posila se trefila téměř od rohového praporku

Plzeň
Aktualizováno

Volno dlouho netrvalo. Po necelém měsíci si fanoušci v Plzni znovu mohli zajít na fotbal. Mistrovská Viktoria v prvním zimním přátelském utkání porazila na svém hřišti v Luční ulici třetiligové Ústí nad Orlicí vysoko 6:0. Vědět o sobě dali nováčci v týmu. Jean-David Beauguel dal dva góly, Erik Pačinda se zase trefil téměř od rohového praporku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Viktorie Plzeň.

Článek

Viktoriáni začali trénovat o víkendu. Novými posilami jsou francouzský útočník Jean-David Beauguel ze Zlína, konžský záložník Joel Kayamba z Opavy a slovenský ofenzivní hráč Erik Pačinda z Dunajské Stredy, jenž s úřadujícími mistry trénoval už v závěru podzimu.

Z hostování se pak do Plzně vrátili slovenský útočník Marek Bakoš (Trnava), stoper Jiří Piroch (Karviná) a brankář Jakub Šiman (Radotín).

Všichni nováčci a navrátilci se také hned v prvním utkání představili. A byli vidět.

„Jsem rád, že se mi podařilo skórovat. Pro sebevědomí je to dobré, i když proti týmu z nižší soutěže. Mám z prvního týdne zatím dobrý pocit. Je třeba dál pracovat, abychom byli na start jara připravení," říká dvougólový střelec Jean-David Beauguel.

Svěřenci Pavla Vrby v zimní přípravě ještě přivítají v sobotu Sokolov a příští čtvrtek dalšího druholigového soupeře Ústí nad Labem. Poté Západočechy čeká dvoutýdenní soustředění ve španělské Málaze, kde narazí na další čtyři soupeře.

Přípravné fotbalové utkání:
Viktoria Plzeň - Jiskra Ústí nad Orlicí 6:0 (2:0)
Branky: 63. a 76. Beauguel, 30. Řezníček, 45. Pačinda, 53. Ekpai, 71. Hrošovský.
Plzeň - I. poločas: Sváček - Petržela, Hejda, Pernica, Kovařík - Šulc, Hořava, Bucha, Pačinda - Bakoš, Řezníček.
II. poločas: Šiman - Havel, Piroch, Hubník, Limberský - Ekpai, Procházka, Hrošovský, Kayamba - Beauguel, Chorý. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: