Hlavní obsah

Csaplár není alibista, chce se Zlínem do elitní šestky. Do kádru mu přibyl stoper Azackij

Praha

Minulou sezonu se probojovali do nadstavbové skupiny o Evropu, v níž ve finále nestačili na Mladou Boleslav. V nadcházejícím ligovém ročníku mají fotbalisté Zlína ještě vyšší ambice.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér fotbalového klubu FC Fastav Zlín Josef Csaplár na tiskové konferenci

Článek

„Já jsem nikdy nebyl alibista, takže mým cílem je dostat tým do elitní šestky. Chci prostě o něco hrát. Kluky ale teprve postupně zevrubně poznávám, a tak uvidíme, jak to dopadne," přemítá před startem nejvyšší soutěže nový kouč Fastavu Josef Csaplár.

V nadcházejícím prvoligovém ročníku už nemůže počítat se stoperem Gajičem, který odešel do Bulharska, a záložníkem Hronkem, jenž přestoupil do Bohemians 1905. V kádru už nejsou ani útočníci Jakubov s Vyhnalem, které trápila častá zranění.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Josef Csaplár chce s týmem bojovat o elitní šestku

Moravský tým naopak posílili středopolaři Janetzký z Jablonce a Mašek z Mladé Boleslavi, útočník Fantiš z Příbrami a obránce Vraštil z Brna, který se však v přípravě vážně zranil.

„Náhradu za něj jsme sehnali v Baníku, na hostování přichází stoper Azackij. Do pondělního ligového startu se Slavií se nám však jeho příchod asi nepovede administrativně dotáhnout," míní majitel zlínského klubu Zdeněk Červenka.

Ikaunieks bude Zlínu chybět

Lituje, že mužstvo neposílil lotyšský útočník Ikaunieks. „Byli jsme na něm s Jabloncem dohodnuti. Jenže on se oženil a vrátil se domů do Rigy. Bylo mu prý tady smutno. Šlo o jeho rozhodnutí," říká Červenka.

Vysvětlil, proč se rozhodl v letní pauze angažovat právě kouče Csaplára. „Má odlišný přístup než jiní trenéři. V mnoha pohledech na fotbal se spolu shodneme. Je to i velký motivátor. Mám pocit, že se ve Zlíně ještě nikdy netrénovalo tak dobře jako teď za něj," odůvodnil volbu první muž zlínského klubu, který vede už rovných dvacet let.

„Roky přibývají, je mi už přes šedesát. Nebránil bych se vstupu nějakého investora. Dřív nebo později se stáhnu do pozadí," plánuje Červenka.

Grygera bude generální manažer

Už nyní převádí část pravomocí na Zdeňka Grygeru, který měl dosud na starosti výhradně sportovní záležitosti. „Od nové sezony bude Zdeněk vykonávat funkci generálního manažera," prozradil.

Foto: Jan Tauber

Zdeněk Grygera pozoruje dění na hřišti

Ve Zlíně se už těší na pondělí, kdy mužstvo vstoupí do nového ligového ročníku atraktivním duelem s mistrovskou Slavií.

„Nádherný start. Moc se těším, vždyť bude určitě plný dům. Je to skvělý začátek. Doufám, že budeme Pražanům rovnocenným soupeřem," vyhlíží už Csaplár start nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata: